Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs petar hockeylegend efter alkoholbråket

Brynäs överklagar nu det indragna alkoholtillståndet. Samtidigt flyttar man på hockeylegenden Wille Löfqvist som serveringsansvarig i Läkerol Arena efter den senaste turbulensen.

Annons

Wille Löfqvist var den person som fick hård kritik i kommunens rapport från Guldbaren i Läkerol Arena. En rapport som innebär att socialnämnden beslutade att dra in alkoholtillståndet för arenan.

Nu byts Wille ut.

- Jag vill inte kommentera det här just nu. Jag ska åka på semester och ha det lugnt och skönt, och kommenterar när jag kommer hem 23 februari, säger Wille Löfqvist.

En ny serveringsansvarig ska utses.

– Under hösten har vi sett över arenabolagets organisation, och har i samband med det kommit fram till att vi måste rekrytera en ny restaurangchef då Wille fyller 65 i april 2012, säger Hans-Göran Karlsson iett pressmeddelande

-  Wille och jag har haft samtal hela hösten, och rekryteringsprocessen för att hitta hans efterträdare inleddes tidigare i höstas. Den senaste tidens händelser har påskyndat Willes beslut, och det måste vi respektera.

- Wille kommer att fortsätta arbeta i vår organisation, och det känns tryggt för oss att han kommer att finnas kvar och fortsätta bidra till Brynäs utveckling.

Under onsdagen kommer Brynäs att lämna in sin överklagan till Gävle kommun, så att frågan kan tas upp i förvaltningsrätten.

– Vi tycker inte att processen runt beslutet har varit rätt, säger Hans-Göran Karlsson, VD Brynäs AB i ett pressmeddelande.. Vi tycker att vi borde fått en möjlighet att åtgärda problemen innan tillståndet drogs in.
– Dessutom tycker vi att beslutsunderlaget borde ha breddats där man kunde ha tittat på hela vår verksamhet, fortsätter Hans-Göran. Vi har sedan 2007 haft över 800 000 besökare i arenan på 120 evenemang, utan att några anmärkningar har riktats mot oss, fortsätter Karlsson.

Brynäs anser att man redan har åtgärdat några av de brister som kommunens alkoholhandläggare påpekat. De åtgärderna finns redovisade i överklagan.

– Vi har tagit till oss av den kritik som alkoholhandläggaren framfört, och har redan vidtagit ett flertal kraftfulla åtgärder för att ha ännu större marginal att hålla oss inom reglementet, säger Hans-Göran Karlsson.

Bland punkterna finns att Brynäs infört barvärdar i alla sportbarer, ökat antalet vakter vid lördagsmatcher, utsett en serveringsansvarig i varje bar samt infört mer personal som kan jobba inte bara med att servera i barerna.

Mer läsning

Annons