Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs ratar provtränande kanadensaren

Brynäs kommer inte att skriva kontrakt med kanadensaren Blake Cosgrove som just nu tränar med laget.

– Nej, det blir inte så, bekräftar sportchefen Micke Sundlöv.

Annons

Brynäs har akut spelarbrist på backsidan, sedan flera tongivande spelare blivit skadade, men några nyförvärv verkar inte gå att få tag på så här i juletid.

Och den okände 23-årige backen Blake Cosgrove som tränat med Brynäs sedan i fredags håller inte måttet. I dag gör han troligtvis sin sista träning med laget.

– Det är svårt, han har inte blivit testad på det sättet som jag vill. Han är duktig offensivt, men i defensiven skulle jag vilja se mer av honom, säger tränaren Niklas Czarnecki.

Han är tveksam till att Cosgrove skulle klara spelet i svenska elitserien, och Brynästränarens känsla och tankar bekräftas av Micke Sundlöv som inte kommer att erbjuda kanadensaren något kontrakt.

– Nej, det blir inte så, säger Sundlöv som berättar att det inte verkar finnas några tillgängliga spelare ute på marknaden som ryms inom ramen för vad Brynäs plånbok tillåter.

Däremot kommer målvakten Fredrik Alcén att registreras som Brynässpelare i dag. Det betyder att det blir han och inte junioren Alexander Sahlin som blir back up till Eddie Läck när Jacob Markström är upptagen av junior-VM.

– Han har ju spelat i Västervik, men de har sagt upp alla sina spelares kontrakt, vilket gör att vi kan registrera Fredrik för Brynäs, säger Sundlöv.

Alcén, som redan börjat träna med laget, kommer i första hand att finnas hos Brynäs så länge Markström är borta.

Men trots att det är svårt att hitta lediga backar (just nu har Brynäs fem ordinarie att tillgå) så behöver allt inte vara nattsvart ändå.

– Nej, förhoppningsvis kommer Simon Bertilssons skada läka fortare än man först trodde, berättar Niklas Czarnecki.

Simon har fått ett specialskydd för knäet och var faktiskt på is i går, om än inte i träning med övriga laget.

– Jag räknar inte med honom på annandagen mot Frölunda, men förhoppningen är att det inte ska så lång tid innan han kan spela, menar Czarnecki.

Däremot ser inte läget så väldigt bra ut för lagkaptenen Andreas Dackell, som inte kunde spela de sista matcherna innan uppehållet, på grund av en axelskada. ”Dacke” försökte träna i fredags men fick ge upp. Nu har han vilat i helgen och ska göra ett nytt försök på isen i morgon, tisdag.

Sedan har Brynäs ledigt på onsdag och på julafton innan det blir träning på juldagen innan matchen mot Frölunda på annandag jul.

Fotnot: Förutom de skadade spelarna samt JVM-spelarna har inte heller Juuso Hietanen (som spelat Channel One Cup, bland annat mot Tre Kronor i går) eller Mads Hansen (landskamper med Norge) kunnat träna under helgen.

Mer läsning

Annons