Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs skadefritt inför genrepet

Både Jörgen Sundqvist och Alexander Sundström fick kliva av under SCA-cupen med skador, men det är ingenting som kommer att stoppa dem från spel i dag mot Leksand. – Det är ingen fara nu, säger backen Sundqvist.

Annons

Just Jörgen Sundqvist fick kliva av med känningar i axeln och har hållits borta från träningar, men i går och i onsdags kunde han träna för fullt.

– Det känns lugnt nu. Jag fick en smäll på axeln, men det var inget allvarligt och nu ska det bli riktigt kul att säsongen startar. Vi har ett riktigt intressant lag. Att experterna tippar oss långt ner är inget man tänker på. Förra säsongen tippades vi ju ganska högt och man såg ju hur det gick. Man får hoppas att det blir tvärtom i år då, säger Sundqvist med ett skratt.

Alexander Sundström fick även han kliva av i sista matchen när han fick känning av en gammal knäskada. Den skadan ådrog han sig under Claes Ohlson Cup när han fick en puck på knät. Det blev en blödning och det bildades vätska i knät och det var det han kände av i SCA–cupen.

– Att jag klev av var ju en säkerhetsåtgärd, man vill ju inte riskera nånting under försäsongen. Visst, man känner ju av det ibland men det är ingen fara, säger Sundström som har varit med och tränat för fullt efter skadan och det ska inte vara någon fara för matchspel.

Att ha hela truppen skadefri är nånting som naturligtvis glädjer tränaren Niklas Czarnecki.

– Det känns ju bara bra att ha hela truppen tillgänglig. Det har varit så under hela försäsongen, vi har inte drabbats av något större bakslag när det gäller skador och så. Sen har vi ju också matchat laget så att de som har känningar inte ska bli slitna.

Vad vill man då ha ut av ett genrep?

– Det är klart att man vill ha ett bra genrep. Jag vill se pigga ben och bra inställning, sen hoppas jag ju också att vi kan behålla det fina försvarsspel vi har haft, säger Czarnecki.

Han håller också fast vid att femmorna som spelar i dag är samma som kommer att spela i premiären.

– Ja, eller det kan ju bli någon liten ändring. Men i stort sett så är det samma lag. Jag vet till 95 procent hur jag vill ha truppen.

Hur femmorna kommer att vara formerade ville han under gårdagen dock inte avslöja. Men klockan 19 vet vi.

Då startar derbyt mot Leksand i Långshyttan och Brynäs går för en sista seger på en ganska imponerande försäsong, i alla fall defensivt.

Mer läsning

Annons