Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs skräckfacit - ny förlust på bortaplan

Brynäs har inte vunnit en bortamatch under ordinarie tid på 13 matcher.
Detta sedan Luleå Hockey vunnit med 5-0 i Coop Arena.
– Vi har lagt de tidigare matcherna bakom oss, menade tränaren Niklas Czarnecki på frågan om hur de funderar på sitt bortaspel.

Annons

Brynäs bortafacit skrämmer ingen. Innan mötet med Luleå hade Gävlelaget 12 matcher i rad på bortais utan vinst i ordinarie tid. Den senaste segern kom mot Djurgården (4-2) den 18 november. Sedan dess har laget tagit en suddenseger mot jumbon Södertälje den 3 januari.

Det är ett synnerligen magert facit och något som borde bekymra tränare Czarnecki – men han tänker i andra banor.

– Vi har valt att lägga de tidigare matcherna till handlingen och börja om på nytt. Vi väljer att avsluta varje match och gå vidare därifrån, menade en samlad Czarnecki efter 0-5-förlusten i en match där Brynäs var med bra i den första perioden och fram till Luleås 2-0-mål 6.45 in i den andra rundan.

– Sedan vek laget ner sig. Det såg ut som om den mentala kraften helt tog slut hos Brynässpelarna som inte ens orkade försöka mer än på enstaka händer. När sedan Jacob Markström, för en gångs skull, inte var på topp i målet heller så blev dety till slut en tämligen enkel seger för ett Luleå där Johan Harju hade en stor kväll med fyra mål. Harju och Linus Omark var den stora skillnaden mellan lagen. Omark gjorde Luleås femte mål.

–Det var individuella prestationer som avgjorde. Jag tycker inte att 4-0 efter två perioder speglade matchbilden. Även om vi inte skapade några riktigt farliga chanser.

– Jag ville få till en förändring från min position. Och Jacob såg inte så alert ut som han brukar vara, menade Czarnecki som valde att vila sin målvaktshjälte i den tredje perioden. Då hade Markström sett lite otät ut – inte minst vid Johan Harjus mål som betydde 4-0 med drygt fyra minuter kvar av den andra perioden.

• Harju snappade upp en förlupen puck i mittzonen, lurade Juuso Hietanen å det grymmaste innan han drog in pucken mellan Markströms benskydd. Luleå var, dessutom, i numerärt underläge när Harju startade sin raid.

• Harjus mål var definitivt rullgardinen ner för ett Brynäs som egentligen inte skapade en enda riktigt het målchans på hela matchen. Det blev mest stök och bök vid sargerna och i hörnen och det är signifikativt för matchen att Brynäs första ordentliga skott på mål i den andra perioden kom efter 18.11 – avlossat av Daniel Hermansson.

• Luleå kunde ganska bekvämt bevaka sin position i den tredje perioden mot ett Brynäs som var uddlöst, tamt men, framför allt, långsamt i åkning, passningar och tanke. Det var liksom sekunden för sent mest hela tiden.

– Jag är besviken på att vi inte kunde ta för oss mer i sista perioden. Större under har ju skett. Inledningen på matchen är jag nöjd med. Vi gör ett misstag och blir straffade. Sedan är det kontringar som Luleå får göra mål på men individprestationer som Harju, konstaterade Niklas Czarnecki.

Men faktum kvarstår:

13 matcher utan seger på bortais – och endast tack vare Linköpings 6–1 mot Modo är Brynäs kvar slutspelsplats.

Jacob Markström kunde fått en roligare födelsedag.

Mer läsning

Annons