Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs skrotar experimentet mot Timrå

Det är ett revanschsuget Brynäs som spelar inför ett fullsatt Läkerol Arena mot Luleå i morgon.
Och laget gör allt för att vinna matchen och slopar därför de nykomponerade kedjorna efter bara en match.
– Ja, vi går i stort sett tillbaka som vi hade det förut, säger tränaren Tommy Jonsson.

Annons

Brynäs ordinarie tränare Niklas Czarnecki är kvar på sjukhuset, men han mår mycket bättre och hoppas bli utskriven i nästa vecka.

Och trots att han inte såg förlustmatchen mot Timrå har han ändå givit order om att hans lag nu måste återgå till de ursprungliga kedjeformationerna mot Luleå i morgon.

– Jag pratade med Niklas både i morse och innan vi tränade nu mitt på dagen och vi har tillsammans kommit fram till att vi återgår, säger Tommy Jonsson som sköter coachningen så länge Czarnecki ligger kvar på sjukhuset.

Det betyder att fjärdekedjan, som varit så framgångsrik under hösten, får sitt ursprungliga utseende.

– Ja, Alexander Sundström går tillbaka och spelar med Jonathan Granström och Emil Sandin och sedan spelar Janos Vas och Steve Dixon tillsammans igen.

Dock fortsätter Johan Alcén i samma ytterforwardspar som Vas och spelar alltså i den kedjan, vilket betyder att Daniel Hermansson och Ove Molin fortsätter som forwards med Mads Hansen som center.

– Vi ville testa att spela med de kedjorna vi hade mot Timrå, det var något vi pratat om under en tid, och jag måste poängtera att vi tog det beslutet tillsammans med Niklas, menar Tommy Jonsson.

Han låter hälsa att Czarnecki piggnat till riktigt bra från sin tarmsjukdom, men han kommer att bli kvar på sjukhuset ytterligare en tid.

– Tråkigt att han missar matchen. Hockeyfesten är härlig, men Niklas är piggare och har svarat bra på antibiotikan och har till och med druckit en kopp te i dag, säger Tommy Jonsson, som också avslöjar att Jacob Markström står i mål.

– Alltid roligt att spela inför fullsatta läktare. Det är väldigt inspirerande, säger "Markan".

Annons