Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs stjärnback borta resten av säsongen

Brynäs finske back Petri Kokko blir borta resten av säsongen.

Läkarundersökningen i Helsingfors visar att han måste operera sitt skadade knä.

– Vi får börja om och leta en ersättare, säger Brynäs sportchef Micke Sundlöv.

Annons

Sporten berättade redan under onsdagen att Petri Kokkos knäskada var allvarligare än den först befarades vara.
Och precis som man kunde misstänka så måste den finländske försvarsklippan, som snabbt blivit mycket populär bland Brynäsfansen, opereras.
Det hela handlar om ett trasigt korsband och ingreppet kommer att göras i Finland så snart som möjligt. Det betyder att Lasse Jonssons ersättare inte kommer spela något mer den här säsongen.
– Nej, så illa är det, suckar Brynäs massör Glenn Hellström som haft kontakt med Kokko de senaste dagarna.
För Brynäs del innebär skadan en sportslig katastrof. När elitserien startar om igen efter uppehållet på annandag jul med hemmamatch mot Frölunda kommer bara fem ordinarie backar att finnas tillgängliga för spel.
– Det känns förjävla tråkigt, för Brynäs del men framför allt för Petris del, säger sportchefen Micke Sundlöv.
– För oss innebär det att vi är tillbaka på ruta ett och stampar. Vi får börja om och leta en ersättare, men först måste jag få veta från min chef (klubbdirektör Hans-Göran Karlsson) om vi har råd.
– Vi har redan börjat scanna marknaden och det finns inte många lediga spelare, så det blir inte lätt. Av de få namn som finns ute nu är det inget som känns aktuellt.
Samtidigt säger Sundlöv att laget inte står på bar backe. Bland annat har ju centern Alexander Sundström testats som back på slutet när även Jörgen Sundqvist och Peter Nolander saknades.
– Han har gjort det riktigt, riktigt bra, så det är ju en positiv sak. Det hjälper oss lite grann, men inte helt.
Även 17-årige Victor Berglind har spelat några få matcher den här säsongen, men självklart är Brynäs i behov av snabb förstärkning.
Brynäs klubbdirektör Hans-Göran Karlsson är självklart uppdaterad om den akuta situation som uppstått, men kan inte ge några besked om det finns ekonomi till en värvning.
– Vi tittar på den frågan, jag har inget bra svar just nu. Men det är ett tufft läge, när han som skulle ersätta en skadad spelare också blir skadad.
– Vi får gå igenom ekonomin och ställa det emot lagets situation. Men vi borde kunna ge ett svar relativt snart. Sedan beror det ju på vad Sundlöv hittar, och hur mycket det kostar oss, säger Hans-Göran Karlsson.
Sundlöv själv berömmer både Glenn Hellström, som lagt ner ett stort jobb på att bena ut allting med de finländska läkarna, och även Petri Kokko själv.
– Otroligt bra gjort av honom som såg till att få en extra röntgen. Men att de ska komma till ett helt annat resultat än i Sverige är ju helt fantastiskt i sig, säger Sundlöv.
Fotnot: Sporten sökte Petri Kokko i hemmet utanför Helsingfors under gårdagen, men han var inte hemma meddelade en familjemedlem som svarade.

Mer läsning

Annons