Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs stoppar ingen – men gav ett gott råd

Målvakten Jocke Eriksson går till Leksand för att få större möjlighet att spela junior-VM.
– Men det beror inte på att vi stoppar honom, det varken får eller vill vi göra, säger sportchefen Michael Sundlöv.
– Däremot förvarnade vi honom om att det kan bli svårare att bli uttagen om han skrev på för Brynäs.

Annons

Det finns ett avtal mellan Svenska Ishockeyförbundet och Svenska Hockeyligan som säger att alla spelare ska vara tillgängliga för landslagsspel, ett avtal som omfattar både seniorer och juniorer.

Brynäs vill därför understryka att klubben inte skulle ha kunnat hindra Jocke Eriksson från att spela junior-VM om han skulle bli uttagen.

– Dessutom arbetar vi inte så, vi skulle aldrig stoppa en spelare även om vi kunde, säger Micke Sundlöv, som dock tror att risken funnits att Jocke Erikssons chanser att bli JVM-målvakt minskat om han skrivit på för Brynäs och lånats ut till Leksand.

– Med största sannolikhet kommer Jacob Markström att spela JVM. Risken är därför stor att förbundet väljer att inte ta två målvakter från samma förening. Speciellt om det finns en likvärdig målvakt som Jocke i en annan förening. Ett av Jockes största mål den här vintern är att spela JVM och då kanske han har större chanser att göra det om han är skriven i en annan förening, säger Sundlöv.

– Det är ju det man inte vet. Och det har vi sagt till Jocke, som då valde att inte chansa. Rent egoistiskt som förening kanske det är korkat att framföra sådana saker, men vi ser ju också till individens utveckling och mål.

– Vi pratade förstås med honom om det också, och det hade vi fått titta närmare på då i så fall.

– Kanske hyr vi en målvakt under den tid som ”Markan” är borta. Eller så spelar vi med Eddie Läck och någon av våra juniormålvakter Oskar Östlund eller Alexander Sahlin. Men det är svårt att veta redan nu. Vi får se hur läget ser ut då.

Annons