Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs stortrivs i Södertälje

Sex poäng av sex möjliga.

Scaniarinken är Brynäs borg den här säsongen.

– Vi har läst av deras spel, säger Sebastian Lauritzen efter gårdagens 2–1-seger.

Annons

Brynäs gjorde sin bästa bortamatch för säsongen i Scaniarinken i går. Det gav laget en rättvis trepoängare – den andra på bortais på hela säsongen.

Den 8 oktober kom den första – i samma arena som i går. Södertälje faller Brynäs väldigt väl i smaken, och Sebastian Lauritzen sitter inne med framgångsreceptet.

– Vi vet precis hur vi ska göra mot dom. Vi har läst av deras spel. De har individuellt skickliga spelare som Linus Videll och Linus Klasen, men vi klarar av att plocka bort dom, säger Lauritzen och fortsätter:

– När Södertälje dumpar pucken i vår zon är vi där, och vänder spelet snabbt.

Brynäs uppträdde otroligt kyligt och disciplinerat hela matchen i går. Inte ens Södertäljes reduceringsmål störde Brynäs, som lyckades med sin forechecking till hundra procent.

– Vi gjorde precis det vi hade kommit överens om på förhand. Vi är kompakta över hela banan och håller dom utanför oss, säger Lauritzen.

Han passade på att lyfta fram två av sina medspelare lite extra.

– ”Markan” är som vanligt helt fantastisk. Och ”Sunken” (Jörgen Sundqvist) täcker sju-åtta skott, precis som han brukar...

Lauritzen låg bakom Brynäs 2–0-mål när knappt två minuter återstod av den andra perioden. Hans passning hittade Eero Somervuori, som drog iväg ett relativt löst skott som gick via en Södertäljespelare och in i mål.

– Eero är den som ska göra det för oss, konstaterar Lauritzen.

Somervuori har gjort betydligt snyggare mål, men det han gjorde i går kom i ett psykologiskt oerhört viktigt läge.

– Jag träffade inte pucken så bra, men det var en bra passning av Sebastian. Man blir starkare och starkare av att göra mål, säger Somervuori som nu är uppe i nio gjorda fullträffar.

Han har dessutom gjort poäng i åtta matcher i rad. På frågan varför han har kommit igång så pass bra på sistone, svarar han snabbt:

– Det brukar se ut så här, jag är en slowstarter. Det var likadant i Färjestad. Det är bara att jobba hårt och fortsätta skapa chanser.

Varför är ni så bra i Scaniarinken?

– Jag vet inte, det är svårt att säga exakt vad det beror på. Det är så jämnt i den här serien, marginalerna är små. ”Markan” gjorde ännu en kanonmatch och backarna var riktigt bra, framför allt på slutet.

Brynäs har nu vunnit två matcher i följd vid full tid. Senast det inträffade, var i just Scaniarinken i oktober. I matchen efteråt blev det även en tredje seger (mot Luleå). Då kan vi alltså räkna med seger mot Rögle i morgon...

– Vi får väl se. Det var ett tag sen vi vann två matcher i rad, så nu känns det underbart, säger Sebastian Lauritzen som själv fick chansen att avgöra gårdagens match i tom kasse.

– Helt ärligt fick jag panik. Dackell var helt ren i mitten, samtidigt som deras back kom störtande. Jag skickade bara iväg ett skott, men det gick ju en bit utanför...

En stund senare kunde Lauritzen och Brynäs jubla ändå.

Mer läsning

Annons