Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs topp tio på sponsorförsäljning

Brynäs IF är en av de tio bästa föreningarna i landet – på sponsor- och företagsförsäljning.

Det visar en unik sammanställning som Sport & Affärer gjort.

– Vi är väldigt nöjda med att vi nått budget, säger klubbens marknadschef, Sven Engwall.

Annons

Ett starkt ekonomiskt stöd från näringslivet är numera en förutsättning för elitföreningarna för att även nå sportsliga framgångar. Och Brynäs kan pusta ut – de är den tionde bästa idrottsföreningen i landet på sponsor- och företagsförsäljning. Runt 36 miljoner kronor drog klubben in förra säsongen, enligt en unik sammanställning som affärstidningen Sport & Affärer gjort. Det är mer än bland annat den allsvenska storklubben IFK Göteborg.

– Vi nådde i stort sett budget förra säsongen och det är vi jättenöjda med i det här tuffa arbetsklimatet som råder nu. Men vi jobbar hela tiden för att öka de här intäkterna. Allt kan bli bättre, säger Sven Engwall, marknadschef i Brynäs IF.

Sammanställningen avslöjar också att åtta ishockeyföreningar ligger på topp tio-listan, där Linköping – som drar in omkring 55 miljoner i sponsorförsäljningar – är bäst. Tätt skuggade av Frölunda.

– Det bevisar att ishockeyn är väldigt stark i landet. Men vi är inte riktigt lika nöjda med att bara vara åtta av elitserieföreningarna. Där vill vi gärna ligga lite högre upp, säger Engwall vars största samarbetspartners är Bauer, Läkerol, Gevalia och AB Karl Hedin.

Engwall fortsätter:

– Men man får ändå ta sådana här listor lite med en nypa salt. Vissa föreningar säljer hela paket, vilket vi också gör, och där ingår mat och souvenirer. Inte enbart biljettförsäljning. Och sådant redovisar man internt. Så det finns ett litet mörkertal.

Malmö FF tar hem SM-guldet i sponsring. Den allsvenska fotbollsklubben drar in runt 61 miljoner på sponsor- och företagsförsäljning. Mycket tack vare bygget av nya Swedbank Stadion som gett skåneklubben möjlighet att sälja sina marknadsavtal för lite mer pengar än vanligtvis.

Mer läsning

Annons