Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs upp i serietopp igen

Brynäs har nått högst upp i elitserietabellen igen.

3–1 mot Djurgården – inför ögonen på en hel hög med skadade stjärnspelare.

Hur bra kan det här bli med helt ordinarie lag?

– Vi går för guld, säger Niklas Svedberg, som snyggt ersatte ”Honken” i går.

Annons

Johan Larsson, Sebastian Lauritzen, Johan Holmqvist, Simon Bertilsson och Andreas Dackell satt alla vid sidan om mot Djurgården – men de skadade/sjuka stjärnorna kunde konstatera att det gjorde ingenting, Brynäs gick ändå upp i serieledning.

Niklas Svedberg hade inte spelat sedan 20:e december, då Brynäs föll mot Linköping med 3–1, men visade god form direkt då ”Honken” inte är tillänglig på grund av en benskada.

– Det kändes riktigt bra. Visst vill man helst spela, men nu har jag fått chansen att träna bra ett tag. Jag har jobbat hårt, och jag tycker väl det gått helt okej hittills den här säsongen – men jag känner att jag har ett par nivåer till, sa Svedberg – som möjligen nådde ännu en bit längre i den personliga klättringen i går.

Särskilt minns man plockningen på Jimmie Ölvestads slagskott med fyra minuter kvar av tredje perioden.

– Han kom ganska långt in i zonen där. Och det var ett viktigt läge i matchen. Kul att göra en sån räddning för laget, sa Svedberg, som precis som tränaren Tommy Jonsson gläds åt bredden som Brynäs har i truppen.

– De unga kommer in och gör ett jävla jobb när vi har mycket skador. Sebastian Wännström, till exempel, har ju varit otroligt bra. Det är väl det som är signifikativt för ett topplag, att man spelar bra även med många borta.

– Det är ju inte vilka som helst som sitter på läktaren heller, säger Tommy Jonsson.

• Det måste kännas skönt att veta att det fungerar så bra trots skadeproblemen.

– Det är klart det gör, det är jättekul att det är så.

Jonsson har skickat backen Lars Jonsson tillbaka in i laget också – och är både glad och imponerad av hans två senaste matcher.

– Med tanke på den uppståndelse som blir runtom när en sån typ av spelare varit bänkad så gör han det riktigt bra när han kommer in igen, att han går in på den nivå han gör är en styrka. Han är mer rejäl i sitt spel än tidigare, säger Jonsson.

Brynäs spelade visserligen tillräckligt bra på egen hand för att vinna mot Djurgården – men fick också oväntat mycket hjälp av motståndarna i går. Vid vart och ett av de tre målen kom assisten från djurgårdare.

Så kan man definitivt inte uppträda mot årets Brynäs, som ryckte åt sig en 2–0-ledning i första perioden.

– Då spelar vi dessutom på samma nivå som senast mot Färjestad, med högt tempo och aggressivitet i skridskoåkningen. Sedan går vi ned oss lite i andra perioden, sköt bara sex skott. Men i tredje kom vi tillbaka till det spel som jag efterlyste i andra pausen.

Hur det egentligen står till med ”Honkens” skada är fortfarande oklart, han ville själv inte svara på det i går men berättade i alla fall att han varit iväg på undersökning. Skulle han bli borta en längre tid känns det lika tryggt ändå.

– Vi får väl se om jag får några matcher i rad, säger Niklas Svedberg.

Brynäs ska nu försöka befästa serieledningen via tre bortamatcher i rad: Luleå på torsdag, Frölunda nästa onsdag och Skellefteå nästa lördag. Inte förrän den 26:e januari spelar Brynäs hemma igen, mot Modo.

Mer läsning

Annons