Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs ute på vägarna mot nya segrar

Efter segern mot Linköping har Brynäs gett sig iväg på en liten roadtrip.
I morgon väntar HV 71 i Jönköping och på måndag möter Brynäs Frölunda i Scandinavium i Göteborg.
– I Sverige åker man inte iväg på sådana här resor så ofta. Men jag är van det från Kanada, säger fansens nye kelgris Kyle Wanvig.

Annons

Direkt efter förmiddagens träning satte sig spelartruppen i bussen som styrde ut på E4:an med riktning Småland och Jönköping.

– Vi måste vara där före klockan sex och stuva in utrustningen inför matchen i morgon, eftersom det är konsert i Kinnarps Arena i kväll, säger tränaren Janne Larsson.

Det är klassiska Status Quo som spelar i Kinnarps Arena, men det är inget som Brynäs bryr sig om.

I stället är det full laddning mot lördagens möte med HV i samma hall och stämningen på den lättare förmiddagsträningen var på topp.

Kyle Wanvig gick omkring i omklädningsrummet och njöt över att han äntligen fått göra mål i Brynäs när han kvitterade LHC:s 0–1-ledning till 1–1 på torsdagskvällen.

– Ja, det har jag väntat på och riktigt starkt av oss att vinna på övertid också, säger kanadensaren som smält in i truppen på ett perfekt sätt.

– Jag trivs verkligen jättebra. Som jag sagt tidigare så har jag blivit varmt mottagen, det är lite skillnad mot Ryssland om man säger så.

Landsmannen Steve Dixon har också bidragit till trivseln.

– Jo, han har varit viktig för mig de första veckorna och vi ska dela rum nu på den här roadtrippen.

För det är nämligen så att Brynäs kommer att vara på resande fot från fredag till tisdag. Efter lördagens match mot HV stannar Brynäslaget kvar i Jönköping ända till måndag då laget reser vidare mot Göteborg.

– Vi tränar i Jönköping på söndag och har sedan en lättare matchträning på måndag i Göteborg – sedan sover vi kvar där och åker hem på tisdag morgon, berättar Janne Larsson.

I de kommande matcherna saknas som vanligt Björn Danielsson och Micke Lind, plus då Alexander Sundström som ju är knäskadad. Jacob Markström fortsätter i målet och det mesta talar för att kedjeformationerna ser exakt likadana ut som mot Linköping.

Annons