Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs vann med 5-3

I kväll spelade Brynäs sin första match i SCA-cupen. För motståndet sod arrangörsklubben Sundsvall Hockey. Efter en trevande start vann med Brynäs med 5-3.

Annons

Det blev till slut seger för Brynäs. Men det satt ganska hårt åt. Efter den svaga starten då Sundsvall ledde med 2-0 efter några minuters spel vände Brynäs.

Alldeles i början av den tredje perioden ökade Brynäs på sin ledning till 4-2. Eero Somervuori var det som gjorde sitt andra mål för kvällen. Passning från 16-årige (!) backen Victor Berglind.

Det resultatet stod sig fram till slutminuterna då Jonathan Granström drog på sig en interferenceutvisning. Sundsvall utnyttjade den möjligheten och reducerade till 3-4. 

Men när hemmalaget chansade med att ta ut målvakten Jocke Lundström, som för övrigt byttes in i slutet av matchen, och spela med sex utespelare satte just Granström avgörande 5-3 i öppen kasse.

 

Efter två perioders spel leder Brynäs med 3-2. Kvällens främste aktör Calle Järnkrok slog till med sitt första A-lagsmål i Brynäströjan när han serverades av Steve Dixon 8.33 in på mittenrundan.

Dixon fick en långpassning från Simon Löf, tog sig in i anfallszonen på vänstersidan och passade snyggt över till Järnkrok som inte gjorde något misstag. Brynäs har därmed vänt 0-2 till ledning 3-2 inför den tredje perioden.

Precis som i den första dubblerar Järnkrok och Somervuori, de två alternerar i Brynäs tredjefemma där Emil Sandin egentligen skulle ha spelat.

 

Efter den första perioden i Brynäs premiärmatch i SCA-cupen är ställningen 2-2 mot allsvenska Sundsvall Hockey.

Hemmalaget Sundsvall blixtrade till från start hemma i Gärdehov och ledde med 2-0 redan efter drygt tre minuters spel.

1-0 kom redan efter 1.24 när Nicklas Johansson fick stå helt omarkerad framför Alexander Sahlin i Brynäskassen. Därefter spädde Sundsvall på med 2-0 efter 3.12 då Oscar Johansson nätade.

Brynäs var inte alls med från start, men jobbade sig in i matchen efter Sundsvalls chocköppning, och när Eeero Somervuori reducerade till 2-1 efter 5.29 på pass av Mads Hansen var Gävlelaget med i matchen igen.

2-2 kom också efter 15.10 då Steve Dixon höll sig framme och satte pucken efter passningar från juniorbacken Daniel Grönlund och nye Eero Somervuori.

Brynäs vann skotten med 14-11 i den första perioden.

Vi ska också berätta att Andreas Dackell inte spelar ikväll, det bestämdes tidigare. Däremot tvingades Brynäs till en sen ändring då Emil Sandin inte heller kunde spela. Annars var tanken att han skulle göra come back i kväll efter sin fotskada. Därför spelar Brynäs med elva forwards - i första perioden dubblerade därför Eero Somervuori och Calle Järnkrok.

Annons