Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäsbackens solomål årets tredje snyggaste

Hallå där...

Annons

... Niclas Andersén, 23,

Brynäsbacken vars solouppvisning mot Djurgården i Läkerol Arena i februari nominerades till titeln Årets mål av hockeyligan.

Nu är omröstningen klar – tyvärr vann inte ditt mål...

– Blev det inte så? Synd. Då får jag väl göra ett ännu snyggare nästa säsong i stället. Men jag är glad bara att jag blev nominerad.

Djurgårdens Mario Kempe vann...

– Jaha, det är ju en gammal kollega höll jag på att säga. Men vi har spelat ihop ett antal gånger (i landslagssammanhang, red anm.)

Målet som du gjorde – är det något du fortfarande kan gotta dig åt?

– Ja, gud ja. Det kommer jag att göra bra länge, ända tills jag gör ett ännu snyggare nästa år. Nä, det blir nog svårt att göra om, som jag har sagt tidigare är det få förunnat att få göra ett sånt mål överhuvudtaget.

– Det är grymt kul att ha gjort det och det är något jag kommer att glädjas åt i många år framöver.

– När jag har haft semester och varit till Grums och Leksand har det kommit fram folk och gratulerat och sagt att mitt mål var årets snyggaste i elitserien.

– Och även i slutet av säsongen kom det fram kollegor som grattade.

Vad pysslar ni med i Brynäs om dagarna förresten?

– Vi kör på som vi brukar. Den här veckan är det lite tuffare än vanligt, men nästa vecka när det är Kristi himmelfärdsdag har vi någon dag ledigt där vi får köra på egen hand.

Hur känns kroppen?

– Den känns fantastisk, jag känner mig fräsch. Och jag tycker att det ser ut så i hela truppen, att alla verkligen får ut max i träningen. Det går inte att fuska, då får man reda på det direkt, och alla kör extra och kör egna grejer i gymmet.

Men du behöver inte träna extra på att göra snygga mål i alla fall...

– Nä, den biten kan jag, hehe.

Mer läsning

Annons