Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäsdamerna vann med uddamålet

En storspelande målvakt i Christine Smestad och ett hårt kämpade lag var det som behövdes för att Brynäsdamerna skulle vinna över Modo med 2–1.
– Hela laget var grymt bra idag, berömde tränaren Lasse Landström efter matchen.

Annons

Efter den imponerande 5–1–segern mot Linköping så skulle Brynäsdamerna försöka fortsätta att hålla segertåget i rullning. Och visst får det rulla på ett tag till. Efter två mållösa perioder så avgjorde Brynäs i den tredje med bland annat ett mål och en assist från Joa Elfsberg

– Vi spelade riktigt bra och började bra i den första perioden. Sen fick vi två utvisningar och det förstörde väl lite. I andra är vi hela tiden först på puck och skulle kanske ha haft 1–0 eller 2–0. Sen går vi ut och gör en ä-n-n-u bättre tredjeperiod. Sen åker vi på en utvisning men reder ut stormen, sa Lasse Landström.

Längst bak stod seriens bästa målvakt sett till räddningsprocenten (93,67% inför matchen) Christine Smestad och hon murade igen. Ja, eller i alla fall nästan. Ett skott fick hon släppa förbi sig, men hon räddade 32.

– Tungan på vågen är att ha en riktigt bra målvakt och Smestad har börjat riktigt bra, sa Landström.

En som hade det tungt i början av säsongen var Joa Elfsberg som efter tre matcher bara gjort en poäng via ett mål.

Men i går klev hon fram som den ledare hon är när hon först spelade fram Kajsa Östlund till Brynäs 1–0–mål efter 54 sekunder i den tredje perioden. Och när det behövdes som mest klev hon fram igen.

Efter 9.26 av slutperioden satte hon det avgörande 2–1–målet efter passning av Brynäs bästa poängplockare hittills Angelica Lorsell.

Brynäs har alltså seriens bästa målvakt. Men man har också seriens mest utvisade spelare i Emma Eliasson. I går drog hon på sig 16 minuter och toppar utvisningsligan på sina 22 minuter, följd av Linköpings Emma Holmblom på 18.

 

Annons