Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäsdamernas fjärde raka uteblev

Brynäsdamerna hade inte marginalerna med sig på bortaplan mot Leksand. Förlust med 5–3.
– Det var ingen bra match från våran sida, säger tränaren Magnus Grönlund.

Annons

Brynäs har övertygat den senaste tiden med tre raka segrar. Mot före detta sjätteplacerade Leksand skulle också en fjärde komma – var det tänkt.

Riktigt så blev det dessvärre inte. Redan efter tjugo minuters spel stod det 3–0 till Leksand. Redan där avgjordes mer eller mindre matchen.

– Det betyder mycket att ta starten, då får man tio minuter extra. Nu var det inte så, utan de käkade upp oss i första, säger tränaren Magnus Grönlund.

Brynäsdamerna var trots det besvärliga utgångsläget i första perioden ändå nära att vända matchen – vid två tillfällen. Första gången efter att Henriette Sletbak reducerat till 3–2 i andra perioden, andra när Emelie Johansson skickat in 4–3-pucken sex minuter från slutet.

– Då var det go i laget, vi slängde iväg skott och gick på mål.

– Det krävs mod att gå in på mål, göra mål och offra sig i spel fyra mot fyra, alla de där bitarna som har med vilja att göra. Det har vi varit riktigt bra på hela säsongen, men det var vi inte idag. Det var flänghockey, fortsätter Grönlund.

Om två veckor får Brynäsdamerna på nytt chansen att ta poäng.

Då väntar nämligen två rafflande möten mot Hanhals och Linköping – båda i Läkerol Arena.

LEKSAND–BRYNÄS 5–3 (3–0, 0–2, 2–1)

Målen, Leksand: Lisa Johansson 2, Lina Wester, Elin Lundberg, Hanna Lindqvist. Brynäs: Josefine Holmgren, Henriette Sletbak, Emelie Johansson.

Skott: 45–53 (11–19, 11–15, 23–19)

Bäst i Brynäs: Karin Johansson (f) och Johanna Pettersson (b).

Mer läsning

Annons