Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäsjunior snuvades på landslagsmål

Bronsjublet fastnade i halsen för brynäsaren Jesper Danielsson.
Han blev tvåmålsskytt i medaljmatchen – men fråntogs äran i matchprotokollet.
– Det är lite tråkigt, säger 17-åringen.

Annons

Sporten skrev i går om det svenska U18-landslaget som tog brons i Ivan Hlinka Memorial via 6–1-seger i matchen om tredjepris mot hemmalaget Tjeckien.

Vi skrev där att brynäsaren Linus Fröberg gjorde ett av de sex målen – eftersom det var så det stod i det officiella matchprotokollet.

Men detta visar sig inte stämma.

– Fröberg la in pucken mot mål, det blev en lång retur och jag kunde lägga in den i nästan öppen kasse, berättar Jesper Danielsson om 2–0-målet, hans första någonsin i U18-landslaget.

– De sa där att det var jag som fick målet, fortsätter Jesper, som blir förvånad när han får höra att han utelämnats ur protokollet.

Hans historia bekräftas av flera av de inblandade, bland andra general managern Göran Lindqvist och en tjeckisk online-rapportering. Men det officiella protokollet är det som gäller.

– Det är jättetråkigt, både för Jesper och för oss. Men det är inget vi kan göra. Det är svårt att göra sig förstådd därnere, det är det som gör att det blir fel, säger Lindqvist.

Danielsson gjorde ett till mål också när han utökade den svenska ledningen till 5–1.

– Men det var en styrning, så det var inget jag påpekade. Men det första målet ska jag ha i alla fall, säger Danielsson.

Anders Feltenmark, informatör på Svenska Ishockeyförbundet, säger att det ändå finns en liten möjlighet att brynäsaren kommer med i målstatistiken. Om de tjeckiska och slovakiska arrangörerna kommer med ett nytt officiellt protokoll.

Hur troligt är det?

– Det händer, säger Feltenmark.

– Och nu ska jag hålla ett öga på det här när jag vet om det.

Mer läsning

Annons