Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäskvartett med i Tre Kronor

Fyra av de fem aktuella spelarna från Brynäs blev uttagna till Tre Kronor som ska spela Channel One Cup i Moskva före jul.

Annons

Simon Bertilsson, Mattias Ekholm, Calle Järnkrok och Jakob Silfverberg är alla med i Pär Mårts lagbygge.
Sebastian Lauritzen får däremot vänta på sin landslagsdebut.

Lauritzen, som varit skadad och missat de fyra senaste elitseriematcherna, var en som hade ansökt om visum till Ryssland.
– Vi tog ut en stor första trupp där alla uppmanades att söka visum då det kan bli återbud. Det här är dock den slutliga truppen som vi åker till Moskva med, förklarar förbundskaptenen Pär Mårts.

I Karjala Cup tvingades Ekholm, Silfverberg och Bertilsson att lämna återbud och det var bara Calle Järnkrok från Brynäs som var med då. Nu är kvartetten komplett igen.
– Bertilsson var sjuk när han skulle debutera senast och får nu en ny chans. Ekholm är ju hemma i Brynäs igen och ska också få visa upp sig, säger Mårts.

Jakob Silfverberg var ju med redan i VM i våras och får anses som helt given när det ska plockas ut en landslagtrupp nu för tiden.

Det finns för övrigt ytterligare två spelare med brynäsanknytning med i truppen. Skellefteås målvakt Jocke Eriksson från Hedesunda är ju fostrad i Brynäs där han var med och vann JSM-guld med bland annat Silfverberg, Järnkrok och Bertilsson. Han får nu också debutera i Tre Kronor.
– Jocke har imponerat i Skellefteå den här hösten och är värd den här chansen. Jag hade honom i ett J18-landslag för några år sedan och vet vad han kan, säger Mårts som också tog ut Viktor Fasth från AIK som målvaktspartner till Eriksson.

Även HV:s back Mattias Karlsson fins med igen. Han har ju också spelat med Brynäs tidigare under karriären.

Två målvakter, sju backar och 12 forwards är med. Ytterligare två anfallare ska plockas ut och där är en plats vikt för Niclas Bergfors som precis lämnat NHL för ryska KHL-laget Bars Kazan.

Bara Calle Söderberg är med från de svenska lag som samtidigt som Chanel One ska spela slutspel i European Trophy. Linköpingcentern är ensam från sitt lag medan Frölunda och Luleå inte har någon respresentant med.
– Jag har undvikit att plocka med spelare från dom lagen. Det är också en viktig turnering för svensk hockey. Söderberg ser jag dock som en potentiell VM-spelare och då måste han spela i de här turneringarna med oss, motiverar Mårts.

Han var inte nöjd med Karjala Cup-insatsen förutom avslutningsmatchen mot Finland. Nu ska det bli bättre fart.

Mer läsning

Annons