Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäsmålvakt till HV 71

Hallå där Oskar Östlund, juniormålvakt som lämnar Brynäs J20 och har skrivit på för HV71:s dito

Annons

Hallå där Oskar Östlund, juniormålvakt som lämnar Brynäs J20 och har skrivit på för HV71:s dito

Hur kom det sig att det blev just HV?

– Jag kände ganska tidigt att det inte skulle bli Brynäs den här säsongen. Det var väl ömsesidigt också. Min agent letade olika alternativ och det fanns intresse från några division 1-lag söderut. Men då tappade HV en av sina tilltänkta målvakter för A-juniorerna och tog kontakt med mig.

Det låter som ett bra alternativ.

– Absolut. Jag var ner och fick ett jättebra intryck av både Jönköping och HV och bestämde mig ganska snabbt. Jag har ett år kvar som junior och det här känns absolut inte som något nedköp för mig. Jag hoppas det blir ett bra avstamp för min fortsatta karriär.

Var ett alternativ att stanna i Gävle?

– Nja, egentligen inte. Det fanns några division 2-lag som hörde av sig men jag vill satsa seriöst på det här ett tag till. Jag tror det kan vara riktigt bra för mig att byta miljö, flytta hemifrån och se någonting annat. En nystart helt enkelt.

Du kom lite i kläm mellan alla lovande målvakter här hemma?

– Det kändes lite så. jag stod väl 15-16 matcher med A-juniorerna den här säsongen men var också skadad en del. Brynäs har ju alltid haft bra på målvaktssidan och sedan kom Oskar Dansk in också. Klart att det var tufft.

Trist att lämna?

– På sätt och vis men det är ändå helt okej. Jag hade de bästa åren med B-juniorerna och jag stod ju bland annat finalen när vi tog SM-guldet 2010. Nu är det rätt att gå vidare.

Då får vi önska lycka till i HV 71.

– Tack. Det ska bli spännande och väldigt inspirerande. Jag får kämpa med Viktor Kokman om platsen och jag ska göra allt för att få stå så mycket som möjligt.

Mer läsning

Annons