Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynässpelare mitt i rallarslagsmål

Helt plötsligt smällde det till i det laddade mötet.

Sveriges U18-landslag mötte Finlands dito under helgens fyrnationsturnering i Sundsvall när båda lagen gick loss i ett jätteslagsmål.

Mitt i kaoset: Brynäs J20-back Kalle Johansson.

– Jag har aldrig varit med om något liknande, säger han.

Annons

Småkronorna hade slagit dittills obesegrade USA i genrepet och var förstås både laddade och förväntansfulla när fyrnationsturneringen väl drog i gång. Sverige hade slagit Schweiz och mötte sedan finland i ett känsloladdat möte.

I slutet av matchen vällde känslorna lite över styr.

Massor av spelare i de båda lagen rök ihop i ett jätteslagsmål. Däribland Kalle Johansson från Brynäs J20-lag.

– Jag hann inte se hur det startade, men helt plötsligt vevades det överallt. Jag såg att några finnar gav sig på en av i vårt lag och sedan hörde jag vår tränare skrika att vi skulle stå upp för honom, säger Johansson, 17 år.

– Så tog jag tag i en motståndare och såg sedan att alla andra gjorde samma sak. Men jag tror jag fick stryk, det var ju flera killar på mig.

Resultatet av tumultet blev hela 15 matchstraff (!).

Och kanske är Kalle Johansson en bättre hockeyspelare än fighter. Brynäsbacken gjorde stor succé i turneringen där han fick spela i förstafemman och svarade för tre mål, ett målpass – men också en missad straff när mötet med USA avslutades med straffdramatik och förlust.

– Det var riktigt kul att få göra mål. Det händer inte varje dag. Jag är nöjd med turneringen och det var riktigt roligt, säger Johansson, som nu hoppas få chansen i Brynäs A-lag.

– Ja, man kan ju hoppas. Jag har varit med på några träningar, men inte mer än så. Det vore kul att få chansen den här säsongen.

Mer läsning

Annons