Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynässpelarna sågar sig själva

Det var rörigt, ostrukturerat och ingen linje i Brynäs spel när det blev förlust med 4–3 borta mot Mora.

Kort och gott så som en träningsmatch i augusti kan se ut.

Inget uppseendeväckande egentligen – ja, det ska väl vara att Niclas Andersén gjorde mål då...

Annons

– Ha, ha – det händer ju sannerligen inte så ofta så jag förstår vinkeln, log back-Niclas när Brynäs packade ner sina grejor för hemresa från Vasaloppsmetropolen.

Han är en defensiv back som i par med Lasse Jonsson i en ordinarie brynäsuppställning i första hand ska säkra hemåt. Senast han gjorde mål var...

– ...jaha du. Det måste nog ha varit i en kvalmatch mot Rögle för två säsonger sedan. I fjol blev det i alla fall inte ett enda. Varken i serien eller träningsmatcherna.

Men den nollan suddades ut i går.

– Det var i och för sig roligt. Men annars var vi alldeles för dåliga för att det ska vara godkänt. Vi tummade på allting som vi hade kommit överens om före matchen. Precis tvärtom jämfört med fighten mot Lugano då vi spelade enkelt. Det var den största skillnaden.

Själv bidrog han i alla fall med målet som satte fart på Brynäs i sista perioden. Fram tills dess helt osynliga Magnus Kahnberg slog en briljant diagonalpassning i numerärt överläge och Andersén slog till med ett direktskott.

– Suverän passning och det är väl meningen att backarna ska försöka följa med lite oftare framåt. Nu fugerade det och jag hoppas slippa vänta flera år på nästa mål, sa Andersén med ett leende.

Den bästa individuella prestationen svarade annars Anton Rödin för när han satte fart direkt mot mål och utnyttjade sin speed på skridskorna före 4–3-reduceringen. Det vill vi se mera av.

Att en drös juniorer fick chansen och några etablerade namn lämnades hemma var inte heller en förklaring till bakslaget.

– Nä, det kan vi verkligen inte skylla på. Tvärtom gör dom det riktigt bra. Det är vi som har varit med ett tag som ska ta tag i det hela och det lyckades vi inte med, suckade centern Jonathan Granström.

Han ville helst glömma hemkomsten till Mora.

– Ja, inte var det så här man ville att första matchen någonsin mot mitt gamla lag skulle sluta...

Så visst får den rena juniorkedjan med Joachim Rhodin, Calle Järnkrok och Jakob Silfverberg godkänt betyg och var även nära att kvittera efter den starka brynässpurten i sista perioden.

– Ja, Jocke hade en kanon i kryssribban. Det var synd att inte den gick in. Annars var det väldigt roligt att få chansen och visst var det skillnad jämfört med juniorserien. Kanske inte i tempot utan mer i smartheten hos spelarna där misstagen straffar sig, sa Järnkrok som var den av de nya som visade mest.

Tränaren Niklas Czarnecki var också inne på den linjen.

– Dom bidrar med energi och vill visa upp sig. Ingen föll ur ramen och jag är mer än nöjd. Sedan blir det av naturliga skäl svårt med grundspelet efter bara några träningar.

Men annars var det för många misstag där ute på isen.

– Första tre-fyra minuterna var bra men sedan blev det slarvigt, ihåligt, många fel och ingen struktur i spelet.

Som tur är finns det chans till en snabb revansch då det är match mot Södertälje redan på torsdag i Bollnäs. Då blir det en annan femma. Förstafemman med Dackell och grabbarna ska nämligen in i hetluften igen...

Annons