Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynästjejer med i Sveriges vinnarlag

Brynästjejerna Lina Bäcklin och Josephine Holmgren var med när damernas U18-landslag vann fyrnationsturneringen i Ryssland.

Annons

U18-Landslagets Rysslandsresa blev en succé, tre matcher och tre vinster gjorde att man blev etta i turneringen som spelades i Dmitrov den gångna helgen.

Premiären spelades mot Tyskland, en match som på förhand skulle vara en av dem enklaste, Sverige spelade svårt och lät Tyskland komma in i matchen.

Men Sverige kunde reda ut det och man vann till slut med 3–1. En match där Brynästjejen Lina Bäcklin gjorde sin landslagsdebut.

På Lördagen ställdes man mot Finland där första perioden var en av Sveriges sämsta någonsin. Trots bättre spel i andra var det Finland som tog ledningen efter mål i power play.

I tredje perioden fick Sverige ordning på sitt passningsspel och man kunde både kvittera och ta ledningen. Efter det vände matchen helt och Sverige kunde till slut vinna med 4–1.

Turneringen avslutades med match mot hemmanationen Ryssland, där Sverige vara totalt överlägset.

Ryssland drog på sig många onödiga utvisningar när man inte orkade hänga med i Sveriges tempo. Matchen slutade hela 5–0 till Sverige.

Josephine Holmgren fick vara med i målprotokollet när hon gjorde Sveriges 2–0-mål.

Mer läsning

Annons