Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Calle har järnkoll mot Mora

Nya kedjor och en offensivlusta av sällan skådat slag.

Då vann Brynäs med förkrossande 8–3 borta mot allsvenska Mora i går kväll.

– Det här var glädjande, myste tränaren Niklas Czarnecki efter matchen.

Annons

Efter straff-förlusten tidigare i veckan mot Timrå bytte Brynäs spelstil och taktik inför mötet med Mora. Niklas Czarnecki valde att vaska om i formationerna och tillät ett mer offensivt spel än vi vant oss att se Brynäs.

Och det var något som gav resultat – direkt. Brynäs öste på framåt från första nedsläpp och angav tonen med ett betydligt högre spel- och pucktempo. Visserligen gjorde Mora det första målet, men det berodde på att Brynäs så gärna ville framåt att man i hastigheten i bland missade i hemjobbet.

– Det var bra med energi direkt och kanske inte så kontrollerad defensiv utan mer fart i dag från vår sida, menade Brynästränaren.

Och spelarna verkade älska att få fria tyglar framåt och inte alltid behöva sätta defensiven i första rummet.

– Nä, det var kul det här. Vi ville testa att spela så här också, men ibland fick de lite luckor i mitten, sa Calle Järnkrok.

Den kloke och puckskicklige 18-åringen (fyller 19 i slutet av september) trivdes rejält på isen i sin andra match för säsongen. Mot Timrå spelade han ihop med Eero Somervuori och Jakob Silfverberg. I går var Eero utbytt mot Anton Rödin, vilket innebar att den framgångsrika juniorkedjan från i våras med Calle Järnkrok, Anton Rödin och Jakob Silfverberg åter var sammansatt till en giftig enhet.

Och att den trion trivdes gick inte att ta miste på.

– Jo, det såg ju ganska bra ut, sa Calle Järnkrok med ett flin.

• Och du hade ganska roligt själv där ute såg det ut som?

– Ja, hehe! Jag fick in några finter som satt skönt.

Sanningen var att Calle, som gjorde ett mål och passade till två, stundtals gjorde exakt som han ville med Moraspelarna.

Att han tagit några extra steg i utvecklingen under sommaren efter vårens genombrott råder det ingen tvekan om.

– Jag har väl blivit lite bättre på allt. Lite starkare och lagt på mig några kilo också.

• Om du jämför matchen mot Timrå med den här. Hur mycket bättre var Brynäs i kväll?

– Vi spelade bättre i dag, det gjorde vi. Men nu mötte vi ett allsvenskt lag det ska man också tänka på.

Även Anton Rödin, som ju var utlånad till Mora under en period i fjol, visade fin form och gjorde ett mål och ett pass. En annan som inte glömt hur man gör mål var Magnus Kahnberg som hittade krysset när han pricksköt först 3–1 och sedan 7–3 när Brynäs laddade ur rejält i den tredje perioden och gick från ledning 4–3 till hela 8–3.

Lasse Jonsson som börjar komma igång igen efter sin långa skadeperiod, som varade nästan hela förra säsongen, blev till slut den som punkterade matchen med sitt 8–3-mål.

I kväll väntar Leksand i andra matchen i Clas Ohlson cup för Brynäs. Eftersom mötet med Timrå inte räknas in då de drog sig ur turneringen vinner Brynäs hela cupen om man besegrar Leksand.

I kvällens match är Andreas Dackell och Jonas Nordquist tillbaka i Brynäs, den duon vilade i går.

Mer läsning

Annons