Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Carlsson ovan matchhjälte när Brynäs sänkte HV

Innan matchen hade han gjort två mål den här säsongen.

Efteråt hade han fördubblat sin målskörd – och blivit matchvinnare.

Jonathan Carlsson, som ersatte skadade Niclas Andersén, stod för ett succéinhopp när Brynäs vann borta mot HV71 med 3-2 efter sudden.

Annons

Det blev som väntat jämnt när seriens två just nu formstarkaste lag drabbades samman i Kinnarps Arena.

När krutröken lagt sig stod gästande Brynäs som segrare, efter att Calle Järnkrok dundrat in 3–2-pucken i förlängningen.

Men den stora matchvinnaren var emellertid extrabacken Jonathan Carlsson. Han ersatte skadade Niclas Andersén och svarade för en strålande backinsats där han nätade två gånger om.

– Det känns naturligtvis jätteskönt att få göra de där målen, säger en lättad Jonathan Carlsson efter matchen.

Carlsson kom till Brynäs från AHL-laget Rockford IceHogs under den nuvarande säsongen, men har på de senaste matcherna sparsamt med istid i laget.

– Jag visste redan från början att det inte var ett optimalt läge att komma hit. Men vi har haft en bra diskussion, och de vet var de har mig.

Med lördagens insats borde hans chanser för mer speltid ha ökat markant. Själv väljer han hellre att fokusera på lagets framgångar.

Framgångar han menar har att göra med vilja och blåställ.

– Hela laget försöker jobba hårt dag för dag, och det är det vi har gjort den senaste tiden. Vi tittar framåt på varje match, och det är därför det har gått så bra.

För Brynäs del kom matchen till största del att präglas av defensivt arbete. Trots att laget chocköppnade och tog ledningen genom just nämnde Jonathan Carlsson redan efter 40 sekunder, var det till större delen hemmalaget som höll i taktpinnen.

Och när Brynäs drog på sig ett antal onödiga utvisningar i andra perioden, kunde HV-backen Pasi Puistola både kvittera och ge hemmalaget ledningen. Båda målen i numerärt överläge.

Hemmalaget hade bud på fler mål under mittenronden, men i stället utjämnade Jonathan Carlsson, med sitt andra mål, till 2–2 efter ett robust slagskott strax utanför tekningscirkeln i slutet av perioden.

Den sista perioden blev mållös. Något Brynäs till stor del kan tacka sin storspelande målvakt Thomas Greiss för. Matchen gick till förlängning, där Calle Järnkrok slutligen kunde avgöra i numerärt överläge.

På presskonferensen efter matchen hyllade Brynästränaren Niklas Czarnecki både laget och tvåmålsskytten Jonathan Carlsson.

– Vi gör en jättebra match när vi kommer hit till Jönköping och vinner. Det är viktigt att kunna vrida tillbaka initiativet, och det tycker jag att vi gör.

– Carlsson gör en strålande insats i dag. Lysande backspel som kryddas extra med två mål. Helt lysande.

Dagens match var den sista innan juluppehållet. För fem av Brynäs juniorer väntar dock eventuellt spel i junior-VM under mellandagarna.

Mer läsning

Annons