Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chans att jubla igen

På torsdag börjar hockeyslutspelet.
Men redan i kväll gör Mikael Lind come back efter sin höftoperation.
– Klart att det är positivt att skadan är läkt. Men det är lite svårt att veta var man står, säger 37-åringen som inte spelat sedan 15 november.

Annons

Brynäs varvar upp inför slutspelet, och i kvällens match mot Färjestad kommer viktige centern Micke Lind att spela igen.

– Jag är redo men sedan är det upp till tränarna att ta beslutet, säger Lind.

Tränaren Niklas Czarnecki vill inte bekräfta att Lind spelar, men medger att det kan vara läge.

– Vi får se. Vi ska träna på förmiddagen först, säger Czarnecki försiktigt.

Men uppgifter till Sporten gör gällande att Micke Lind finns på isen mot Färjestad, det lag som Brynäs kan komma att ställas emot i slutspelet. I så fall hans första match sedan Brynäs mötte Frölunda på hemmaplan den 15 november. Den gången fick center-eleganten kliva av redan efter en period efter att under hela hösten hämmats svårt av sin höft/ljumsk-skada.

En knapp månad senare, den 10 december, opererades Micke Lind av den kände idrottsläkaren Leif Swärd nere i Göteborg – och rehabiliteringen har gått över förväntan.

– Jag trodde inte att det skulle gå att spela så här pass tidigt efter operationen. De sa att det skulle ta mellan tre och sex månader i normala fall. Visserligen är det tolv veckor sedan ingreppet på onsdag. Men det var nog rehabtiden man menade med tre månader.

Men Lind, som varit på is i några veckor, är matchklar redan nu. Och han tycker själv att det kan vara bra att få en match i benen innan slutspelet börjar på torsdag.

– Naturligtvis vill väl inte tränarna göra om för mycket i kedjorna eftersom vi spelat så bra på slutet. Men det har känts bra hela tiden och jag har inte fått något bakslag.

Eftersom Brynäs bäste målskytt Daniel Widing har en liten känning i baksidan av ena låret kommer han att stå över kvällens match och det troliga är att Micke Lind ersätter i förstakedjan. Sedan är tanken att Lind ska få känna sig för och kanske spela sju-åtta minuter under matchen.

Självklart vill Brynäs få in sin rutinerade center i matchtempot så snabbt som möjligt och har i honom en outnyttjad resurs i framför allt power play och box play.

– Muskeln blir inte starkare om jag vilar en vecka till, men självklart är det upp till tränarna att bestämma, menar Lind som kört en hel del extra träning utöver sina ordinarie pass för att hinna tillbaka till slutspelet.

Han berättar vidare att alla tester visar att han har fått tillbaka styrkan i benen och i det opererade höftpartiet, men att det självklart är stor skillnad på träning och match.

– Man vet ju inte hur kroppen svarar. Det är ju det som är lite speciellt med hockey. Även om benstyrkan är tillbaka kan ju tungan hänga nere vid isen efter två byten ändå.

– Men visst känns det positivt att man vet att skadan är läkt.

Mer läsning

Annons