Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chicago intresserat av Jonathan Carlsson

NHL-klubben Chicago rycker i Brynäsbacken Jonathan Carlsson, 20.
– Vi är nöjda med hans utveckling, säger scouten Mats Hallin.

Annons

Flera klubbar är intresserade av Jonathan Carlsson, som fick större och större förtroende av Brynästränaren Niklas Czarnecki under årets elitseriesäsong.

En av dessa är Chicago Black Hawks, just nu åttonde bästa lag i hela NHL. Carlsson valdes av Chicago i sjätte rundan under fjolårets draft och fick åka över till USA för ett så kallat prospect camp i somras.

– Det var jättekul, Chicago är en väldigt imponerande stad, berättar Carlsson.

– Givetvis skulle det vara jättekul att åka tillbaka och spela där. Sedan kan man diskutera hur länge som helst när det är rätt läge att åka till NHL, men det får jag sätta mig ner och snacka med min agent om.

Något konkret erbjudande har han ännu inte fått. En av Chicagos Europascouter, Mats Hallin, bekräftar dock att det finns ett stort intresse för Brynäsbacken.

– Det är en stabil och tuff spelare som har utvecklats på ett sätt som vi är nöjda med, säger Hallin, som inte kan svara på om Chicago planerar att plocka över Carlsson inför nästa säsong.

– Nej, det är inte min uppgift, det blir fel om jag säger något mer.

Carlsson är fortfarande högaktuell för en fortsättning i Brynäs, enligt sportchefen Micke Sundlöv.

– Det är en spelare som vi absolut kan tänka oss att ha kvar, han har gjort det bra sedan han började spela mer regelbundet. Men vi får se vad som händer med Chicago, säger Sundlöv.

Jonathan Carlsson är medveten om att det mesta är osäkert kring hans framtid. Men han gillar läget.

– Det ska bli jättespännande att se vad som händer. Det är en del av att vara hockeyspelare, att stå emellan kontrakt och ta viktiga beslut, men faktiskt en ganska rolig del, säger Carlsson.

 

Annons