Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chicago lockar – då sticker Rensfeldt

Bara nån vecka före elitseriepremiären och även nedsläpp i J20-serien sticker Brynäsjunioren Ludvig Rensfeldt till Toronto.
– Det är ingen optimal situation, men vi har bestämt oss för att inte stoppa Ludvig. Förhoppningsvis får han bra erfarenhet med sig som vi får nytta av redan i vinter, säger Brynäs sportchef Michael Sundlöv.

Annons

Ludvig Rensfeldt draftades så tidigt som i andra rundan och som nr 35 totalt av Stanley cupvinnande Chicago Black Hawks.

Han har dock ännu inget A-lagskontrakt med Brynäs, utan är hänvisad till spel i J20-laget.

Därför är lockelsen att få erfarenhet stor. Turneringen i Toronto spelas mellan lag från Chicagos, Torontos, Pittsburghs och Ottowas organisationer. Turneringen innehåller en rad heta framtidsnamn av spelare – och alltså Ludvig Rensfeldt.

– Jag ringde faktiskt Mats Hallin (Chicagoscout) och frågade om klubben verkligen var så intresserad att Ludvig måste åka över så det inte bara var något nån agent hade hittat på, och de var verkligen angelägna, säger Micke Sundlöv.

– För en ung kille är det naturligtvis frestande, men Ludvig är för oss en spelare som är mycket nära A-laget. Hade han tillhört A-laget och haft kontrakt hade vi inte tillåtit det här.

En anledning till läget är Brynäs framgångsrika juniorverksamhet. A-lagstruppen innehåller redan tre backar och tre forwards. Sedan klappar Ludvig och Johan Larsson, den andra högt draftade spelaren född –92, på hos Niklas Czarnecki.

Johan Larsson har spelat några träningsmatcher med A-laget, och imponerat.

– Egentligen är både Ludvig och Johan i samma läge som Calle Järnkrok var i fjol. Calle tillhörde ju inte A-laget när säsongen startade.

Men det händer alltid något, som skador?

– Exakt. Så jag tror väl att Ludvig kommer att få känna på elitserien i vinter, om han håller sig hel och fortsätter utvecklas, säger Sundlöv.

Har det blivit ett problem att ni fått fram så många bra juniorer samtidigt?

– Nä, jag skulle inte vilja kalla det för ett problem. Men en ny situation, som vi måste hantera på bästa sätt. Det är ju ovanligt att ha en så högt draftad spelare som inte tillhör A-laget.

– Nu får Ludvig en chans att skaffa sig erfarenhet, något som vi kan få nytta av i Brynäs i vinter.

Mer läsning

Annons