Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chockstarten som gav brons

Brynäs J18 fick plåster på såren och tog brons i JSM.

Sex mål framåt i den första perioden bäddade för tredjeplatsen – för Timrå lyckades aldrig komma tillbaka.

– Givetvis skönt trots att semifinalen är svår att smälta, säger Henrik Messfeldt efter 8–6-segern på Hovet.

Annons

Bronsmatcher brukar kunna gå till historien som frejdiga uppgörelser, och mötet mellan Brynäs och Timrå följde traditionen och blev makalöst öppen – det blev ett riktigt målfyrverkeri.

Och det började i den första perioden då Brynäs i princip avgjorde matchen med att göra sex mål – varav de fem sista på drygt åtta minuter.

Henrik Messfeldt svarade för två mål i matchen och frispelades bägge gångerna av matchens backgigant Karl Johansson. I avsluten var han rejält kylig.

– Det känns givetvis skönt att avsluta så här trots att semifinalen är svår att smälta, säger Henrik Messfeldt efter att Brynäs plockat hem bronset.

Det var en sanslös islossning i den första perioden.

– Ja, synd bara att vi släpper in dem lite i matchen efter det.

För då 7–2 sattes av Messfeldt i mittenperioden trodde nog de flesta att matchen var avgjord. Men Timrå åt sig ikapp och då matchen var slut stod det 8–6 – och medelpadingarna var ett ribbskott och två öppna mål från en reducering.

– Jag har ingen aning om vad som hände, vi kanske slappnade av. Men nu löste det sig.

För Messfeldt var i alla fall de två målen och den gedigna insatsen en personlig revansch då han i semifinalen mot Frölunda bommade en straff i slutskedet.

– Det var riktigt tungt att missa straffen i det läget, jag kommer nog bära med mig det minst en månad framåt. Men visst, det känns lite bättre nu i alla fall.

Två medaljer på två säsonger, det är väl något att ta med sig?

– Absolut, det är inte alls dåligt.

Brynäs lagkapten Alexander Lindgren var också med under fjolårets guldbragd och som nu tillsammans med ett flertal lagkamrater tar klivet upp i J20.

– Det är svårt att vara nöjd efter semifinalförlusten, men visst är två medaljer väldigt bra och mentalt viktigt med en seger i sista matchen, säger Lindgren.

– Och nu återförenas ju guldlaget från förra året i J20. Så vi kan nog bli att räkna med.

Tränaren Lars “Lillis” Lövblom hade svårt att känna sig tillfreds med Brynäs spel i går – men väljer att fokusera på de positiva bitarna.

För offensiven fanns det inte mycket att orda om. På 22 skott gjorde Brynäsjuniorerna åtta mål.

– Det pendlade mellan himmel och helvete, men det är ju så det brukar bli i bronsmatcher. Det är fantastiskt bra att göra åtta mål men defensiven går att diskutera. Huvudsaken var ändå att vi vann en sådan här match.

Och alla kommer nog minnas den inledning brynäsarna stod för – utan den hade det kanske inte blivit något bronsfirande alls…

Mer läsning

Annons