Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Czarnecki är redo för premiär

Dags för premiär – då får Niklas Czarnecki något nästan religiöst i blicken...
– Det händer något i kroppen. Det är verkligen ”Äntligen!”, säger Brynästränaren.

Annons

Försäsongen är avklarad. Bortsett från turnén till Sundsvall där Brynäs hade många spelare skadade och en hel drös juniorer borta på landslagsuppdrag – en förklaring till de något skrala resultaten i SCA-cupen – är Czarnecki helnöjd med förberedelserna.

– De sista tre veckorna skulle jag inte velat ha en dag annorlunda. Allt har gått enligt ritningarna och vi har gjort allt vi velat göra, säger Brynästränaren, som nu inleder sin andra elitseriesäsong från start.

Och det verkar nästan spritta i kroppen på honom...

– Vi har haft en enormt lång förberedelseperiod där vi har testat spelare och spelsätt, men det är svårt att få fram den där riktiga inspirationen. Det är det man känner nu, när allt dras till sin spets på något sätt, säger han.

Czarnecki var mycket belåten efter genrepet mot Djurgården som slutade med 5–3-vinst trots storförlust i skottstatistiken.

– Vi kommer att spela på det sättet mot Timrå också, säger han.

Troligen får han klara sig utan backen Niclas Andersén, som visserligen tränade i går men som inte tyckte att det kändes hundraprocentigt.

– Visst är han en viktig spelare, men vi chansar inte i omgång ett, säger Czarnecki, som väljer att köra på bara sex backar om Andersén inte kan vara med.

Annons