Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Czarnecki efter genomklappningen: "Totalt oacceptabelt"

Det var inte snyggt, det var inte bra och det var något helt nytt den här säsongen.
Brynäs genomklappning under sista halvan av matchen mot Modo fick tränaren Niklas Czarnecki att bli aningen upprörd.
– Att falla igenom så är totalt oacceptabelt, suckade Niklas efter 6–0-förlusten.

Annons

Nu är ju inte Czarnecki den som rasar eller totaltsågar sitt lag. Inte heller en tränare som skriker eller väljer att snacka om panik – inte ens när hans lag radat upp fyra förluster.
Men ögonbrynen höjdes och han kliade sig i alla fall aningen på den rakade skallen. Vi kan sträcka oss till just aningen upprörd...
– Ja, jag vet inte riktigt hur jag ska summera ihop det här för det var något totalt nytt för mig också med det här laget. Varför det blir så? Ja, du – det får vi nog ta ett litet snack om.

Kanske ett krismöte, var det en röst på presskonferensen som föreslog.
– Nä, det behöver vi inte. Hela gruppen hade ett bra samtal inför den här matchen och jag vet att det här kommer att lösa sig. Det sitter ett gäng jäkligt revanschsugna killar där inne och vill inget hellre än ut och visa vad dom egentligen kan.
Brynästränaren nickade dock när Rögle hemma på torsdag kom på tal.
– Det blir den hittills viktigaste matchen den här säsongen. Alla lag kommer i svackor och det gäller att ta sig ur det. Nu har vi hamnat i den här situationen och vet sedan tidigare att vi kan spela hockey. Vi har ju inte fått 27 poäng gratis utan spelat oss till det med bra hockey.

Just där återfinns orsaken till att Brynästränaren inte är orolig.
– Jag är inte ett dugg oroad. Jag vet vad vi kan och är helt övertygad om att vi kommer att hitta tillbaka dit igen.
Hygglig hockey i Swedbank Arena bjöd också Brynäs på i drygt halva matchen. Första perioden var mållös och stabil, precis som gästerna ville och Modo kom egentligen inte igenom det kompakta försvaret.
Men sen...
– Ja, första målet är ju så klart viktigt. Men det som dödar matchen är deras två snabba mål i slutet av andra perioden. Men sånt kan hända, det är vårat uppträdande i tredje som jag har jäkligt svårt att smälta. Då hade vi ändå betonat vikten av att göra en bra slutrond, sa Czarnecki.

Det gjorde inte Brynäs. Då såg det ut som värsta tänkbara scenario – det såg ut som förra säsongen...
Korsdrag överallt och efter att superkedjan Mats Zuccarello Aasen, Niklas Sundström och Per-Åge Skröder valsat om i slutet av andra perioden fick till och med Victor Hedman, Andreas Molinder och Andreas Salomonsson vara med och skoja i sista.
– Ja, någon vacker syn var det i alla fall inte och det ska inte få hända. Men nu blev det så och vi får rannsaka oss själva för det, sa Alexander Sundström.
Brynäscentern var en av få som får godkänt för insatsen i "Foppaland". Han var dessutom bara ynka millimetrar från att göra det här till en helt annan hockeymatch.
– Ja, pucken tog på målisens skridskospets, i insidan på stolpen och sedan höll han på att slå in pucken i eget mål. Den h-a-d-e gått in om det hade varit tidigare under säsongen, sa Sundström och suckade.

Det hade i så fall gett 1–1 i mitten av andra perioden och...
– ...då hade det i-n-t-e slutat på det här viset i alla fall. Vi kanske hade förlorat ändå men inte rasat ihop. Men det är som det är och nu är det Rögle på torsdag som blir en grymt viktig match, avslutade Alexander Sundström.

Mer läsning

Annons