Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Czarnecki svarar på läsarnas frågor

Vi lät läsarna ställa sina frågor till Brynäs tränare Niklas Czarnecki. Det blev en succé och svaren hittar du här.
Du som missade den chansen får en ny unik möjlighet redan i kväll. Nu får du ställa en fråga till Czarnecki efter kvällens match mot Skellefteå. På webben svarar han på tio utvalda frågor. Klicka på på vår SportXtra-sajt i kväll från 20.00 och ställ din fråga.

AnnonsJag delar inte den åsikten med dig. Dixon är väldigt värdefull för vårt lag, han är duktig på alla sätt och vis. Han är spelskicklig och tar stort ansvar och är lojal. Han är dessutom en av våra bästa närkampsspelare. Så vi är väldigt nöjda med honom.
Det skulle nog ta ett par timmar eller en hel dag att förklara. Men det är en process som pågår hela tiden. Jag pratar om att alla ska jobba mot de mål de satt upp. Om någon är på väg åt fel håll är det mitt jobb att fånga upp honom.
Nej, det känner jag inte just nu.

Han har en blödning i axeln. Axeln behandlas varje dag och det kan bli så att han är med redan i morgon. Men på lördag tror vi absolut att han kan spela.
Det var en väldigt bra stämning i Scandinavium, det märktes verkligen att fansen var på plats.


När det gäller spelet är det först och främst att vi har en bra bas att stå på, ett bra grundspel helt enkelt. När det gäller tempot så tränar vi intelligent så att vi är pigga när det är dags för match.

Jag pratar väldigt sällan för domarna. Jag tycker att Dackell påpekar det på ett bra sätt när det behövs. Det gäller att göra det på en rätt nivå, att välja sina lägen.
Nej, men vi sitter just i detta nu och kollar på Skellefteå och fördjupar oss ytterligare. Det som avgjorde sist var att vi gjorde misstag som vi inte gjort tidigare. Sen fick Skellefteå ett enormt stöd efter sitt 1-2-mål.

För mig är Brendl ett avslutat kapitel. Jag fokuserar på det vi har nu i stället.
Vi jobbar med feedback efter matcherna och pratar om varför vi vinner. På så sätt blir man ödmjuk, för vi vet att det är de små marginalerna som avgör.

Det är väldigt viktigt med feedback. Det är återkommande varje dag, både till lag och individuella spelare. Kommunikationen är viktigt, ingen ska behöva gå omkring och undra över saker och ting. Det är bättre att prata om det. Det är nog mitt knep.


Det var en speciell och annorlunda känsla. Jag gjorde det jag var ålagd att göra och hade en lärorik tid under kvalserien.
Nej, det tycker jag inte.


Jag har ingen direkt tränarförebild. Jag har ju varit assisterande tränare länge och då fått förmånen att jobba med många olika tränare. Sen läser mycket om ledarskap i allmänhet, och då inte bara om ledare inom idrotten. När det gäller värvningarna så har jag inga drömmar kring det jag inte har möjlighet till, utan jag fokuserar på det jag har.

Det är ju helt enskilt hur varje ledare vill jobba, så det är svårt för mig att svara på. Det gäller att få en grupp att jobba åt samma håll, och vägen dit är olika. Det finns egentligen inte så många rätt och fel, man måste vara sig själv helt enkelt. Men det är alltid bra att ha någon att bolla sina funderingar med.
Se tidigare svar om lagbygge. Gällande värvningar så måste det i grund och botten vara en viss typ av människa. En person som är alltför negativ och individualistisk är svår att förändra. Min filosofi gällande spelsätt är att alla ska jobba tillsammans, alla ska ha förståelse för sina roller, bra försvarsspel och snabba spelvändningar. Om det blir svårare för Brynäs får framtiden utvisa.
: Jocke Eriksson är en duktig målvakt. Daniel Widing i Tre kronors förstafemma, ja det kan jag tycka, ha ha. Det här med att producera mer mål framåt spelar ingen större roll. Så länge vi vinner är jag nöjd.
Jag motiverar spelarna genom feedback och kommunikation, sen är det ett stort individuellt ansvar att komma förberedd till träningar och match. Det är olika hur man agerar vid en förändring och en känsla som man får ta då. Men vid en motgång ska man våga hålla kvar i sitt spel och inte börja ändra där.
Framför allt har jag fått alla att jobba tillsammans som ett lag.


Jag tycker att allihop är lika viktiga. Målsättningen är fortfarande slutspel.
Jag tycker vi har väldigt fysiska backar, och Dixon som sagt var, så jag tycker inte att vi saknar en tacklingsspecialist.
Som jag svarade på en tidigare fråga, Brendl är ingen jag funderar på just nu.

Det är jättekul, verkligen glädjande för Brynäs. Det är roligt som tränare, för man kan påverka dem en hel del i den åldern.

Vi tar en match i taget så vi får se.
Ja, försvarsspelet har vi över huvud taget tränat mycket på inför säsongen.
Nu är målet att vara på slutspelsplats vid jul.
Jag trivs jättebra i Gävle, och familjen trivs också.
Ja, det stämmer nog. Vi jobbar ju med målbilder, så det blir som en mental tanke att se sitt och lagets mål.

Det är nog för att jag jobbar mycket med gruppen.
Där är svaret ungefär samma som tidigare, att vi vi jobbat hårt med att få alla att arbeta tillsammans som ett lag. Själva lagskapandet är en process som tar lång tid att beskriva. Det skulle nog ta en dag eller så... Det får vi ta över en kopp kaffe, ha ha.

Annons