Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Czarnecki: "Vi känner inte att det är någon kris"

Läget är nattsvart för Brynäs efter sex raka förluster.
– Generellt sett borde en psykolog finnas i alla elitföreningar, säger Brynästränaren Niklas Czarnecki om den plötsliga krisen inför dagens viktiga hemmamatch mot HV71.

Annons

Det är inga muntra tongångar i Brynäs.
I dag gästar regerande mästarna tillika tabellsexan HV71 Läkerol Arena för den sista matchen innan det minst sagt lägliga landslagsuppehållet för krisartade Brynäs.
– Vi känner inte att det är någon kris. I så fall är det väl sju, åtta lag som borde ha det. Vi ligger ändå femma och har 27 poäng varav bara sex poäng upp till serieledning. Det är en fantastisk serie i år, menar Czarnecki.

För att vända den negativa trenden och få spelarna att ”känna som det kändes när laget var i serieledning” kan psykologhjälp vara inom räckhåll.
– Men det är inget vi pratar om i nuläget. Generellt sett tycker jag att det borde finnas en psykolog i alla elitföreningar.
Beteendevetaren Ola Berggren som jobbat som mental tränare åt idrottsmän, tror att laget bara är inne i en helt vanlig formsvacka.
– Idrott handlar om teknik, fysik och mental styrka. Just nu kanske det sistnämnda inte riktigt är på topp och då gäller det att prestationsutveckla istället för att prata om kris.

– Det kan behövas om laget inte har den mentala styrkan. Men Brynäs har inte direkt blivit ett sämre hockeylag. Jag tycker ändå att föreningen är riktigt på gång. Jag menar, laget ligger femma på 27 poäng. Det är riktigt bra, säger Berggren som inte har hört någonting om att hjälpa Brynässpelarna.

Inför dagens match mot HV71 tänker inte tränare Czarnecki ta något extra snack med spelarna.
– Nä, vi förbereder oss som vanligt med matchgenomgång. Stämningen i laget är fortfarande på bra och vi känner att det inte finns några tvivel.

– Vi måste hålla fast vid vår spelidé, vara alerta från start och jobba vidare med vårt grundspel. Spelarna får inte börja fladdra iväg och tro att det finns andra taktiska sätt att vända på förlustsviten.

– Framför allt målskyttet. Vi har svårt att få in pucken samtidigt som vi släpper in alldeles för enkla mål. I det läget vi befinner oss i nu blir spelarna extra känsliga efter ett baklängesmål.


– Varje person får ha egna åsikter. Det är roligt att folk engagerar sig. När det går bra så får man positiv kritik och tvärtom när det går dåligt. Så enkelt är det, avslutar Niklas Czarnecki som snart får pusta ut med landslagsuppehåll. Men först ska laget vända den svarta trenden hemma mot HV71 i kväll...

Mer läsning

Annons