Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Czarnecki vill fira jul med tre nya poäng

Niklas Czarnecki skriver ingen önskelista inför julen.
Men han har en het önskan som han bär på.
– Att vi gör tre, fyra mål i första perioden mot Djurgården och att jag kan använda mig av samtliga ombytta spelare under hela matchen, säger Niklas.

Annons

– Det skulle vara skönt att få gå in till första paus med, låt oss säga en ledning med 3–0, någon gång. Det borde vi ha fått gjort efter första perioden mot Modo då vi spelade med fart och kreativitet.

– Kalla min önskan gärna för en önskeklapp. Får jag det behöver jag inga andra julklappar, säger han.

Niklas har inget dåligt samvete över att han har tvingats bänka flera spelare i slutet av matcherna, man kan se det som att det har varit nödvändigt, men samtidigt sliter det på vissa spelare som får det väldigt jobbigt.

Långsiktigt är det aldrig bra, speciellt inte för Brynäs, som har alla sina mer tongivande spelare med i alla toppningar.

– Och då kan det vara så att de spelare som får förtroendet ofta att spela mycket är slitna och egentligen skulle behöva spela mindre, men det går inte då vi oftast behöver våra allra bästa spelare i slutet av matcherna, säger Czarnecki.

I dag sätter elitserien punkt för höstsäsongen.

– Seger mot Djurgården och vi kan summera hösten som väldigt bra. Vi har 48 poäng och en framskjuten tabellplacering, det är mentalt väldigt bra att gå in i julvilan i den positionen, säger Czarnecki.

I händelse av seger mot Djurgården har Brynäs 51 poäng. Efter höstsäsongen i fjol var man tio poäng sämre, 41 poäng och tabellnia, för två år sedan gick man till julvila med 33 poäng och en tiondeplats.

– Jag ser matchen mot Djurgården som väldigt viktig. Det vore skönt att få tre poäng här och kunna luta oss tillbaka några dagar för att sedan ladda batterierna inför annandagens omstart mot Linköping.

Totalpoängen är glädjande. Laget har överraskat positivt. Många spelare har presterat över väntad kapacitet och kanadensarna har bidragit med kvalité.

Negativt är det dåliga målskyttet, spelet i power play samt avsaknaden av bredden. Samtliga i laget måste prestera sitt allra bästa samtidigt för att det ska bli bra.

I Linköping kan fyra fem spelare sova sig igenom matcherna, LHC vinner ändå, men dippar lika många i Brynäs betyder det en säker förlust.

Spel i numerära överlägen har inte varit bra. Ett pp-mål på de sju senaste matcherna, sex mål efter Karjala-uppehållet, det är tretton matcher det, måleffektiviteten ligger på 14,48 procent och man brukar säga att 15 är godkänt men man bör ligga mellan 18-20 procent.

– Jag tycker att vi har hittat konstellationerna och spelstrategin. Det är andrapuckarna, som vi pratar om mycket, som har varit problemen. Men nu har vi börjat vinna andrapuckarna, men vi gör inte mål, säger Niklas.

Avsaknaden av Micke Lind är speciell stor i just power play.

– Alla vet hur skicklig Micke är i den spelformen. Men jag tycker att vi har funnit två enheter som ska kunna producera i power play, säger Nicklas.

Fys och isträning står på programmet under uppehållet.

– Vi har lagt in mycket vila, man ska inte underskatta vilan, men vi har bokat in två ispass för de som känner sig sugna att åka lite extra.

– Vi har satt individuell prioritet på fysträningarna. Extrafys på några spelare och mindre fys på andra. Vi tror på det upplägget, säger Niklas.

Annons