Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Czarneckis utskällning väckte Brynässpelarna

En usel förstaperiod mot Luleå – då brast det för Niklas Czarnecki i pausen.

– Det var en känslomässig reaktion, det bara kom ut saker ur munnen, förklarar Brynästränaren.

Utskällningen gav effekt – laget vände 0–2 till suddenvinst med 4–3.

Annons

Den normalt samlade Niklas Czarnecki har för andra gången på kort tid sett sig tvungen att ryta i ordentligt mot sina spelare. Senast var det i samband med 5–1-förlusten mot Modo hemma – men Brynästränarens ilska då var inget emot det han visade i omklädningsrummet efter första perioden mot Luleå i går.

– Nä, det var en helt annan nivå nu, säger Czarnecki, påtagligt omskakad efter nervpersen som i alla fall gav två poäng till slut.

Vad var skillnaden jämfört med Modomatchen?

– Jag tycker att vi är i det läget att det inte finns något att lägga emellan, det finns inte något att tumma på. När jag inte såg den attityden i spelet som man kan förvänta sig blev jag så otroligt besviken.

– Det var en känslomässig reaktion, det bara kom ut saker ur munnen – som jag tror var helt rätt i det läget. Jag är glad åt den reaktion jag fick, men att man ska behöva lyfta det till den nivån...

Hur kunde det bli så dåligt som det var i första perioden?

– Det kan jag inte svara på. Det gick inte att se några sådana signaler på matchgenomgången eller värmningen. Men självklart är det mitt ansvar att spelarna agerar rätt från början.

– Det vi har sett, och som vi har tagit upp, är att vi är lite bräckliga när motståndarna gör mål på oss. Det har funnits en tendens till att vi bär med oss besvikelsen för länge. När vi får 1–0 på oss blir det alldeles för enkelt 2–0 av bara farten.

Czarnecki tog time out redan efter Luleås andra mål efter drygt nio minuter. Då lyckades han inte skaka liv i det stappliga Brynässpelet.

I andra öste hemmalaget på direkt, sköt mängder av skott – de flesta dock utanför – och lyckades till slut få in två puckar, riktiga krigarmål.

Czarneckis förtjänst, enligt assisterande tränaren Tommy Jonsson – som hyllade utbrottet i pausen.

– Helt rätt gjort. Att han går in och markerar så ordentligt tror jag var en starkt bidragande orsak till att vi kunde vända. Jag tycker att vi kommer ut som ett helt annat lag i andra perioden.

Spelarna stöttar också Czarneckis agerande.

– Han var som en tränare ska vara efter en sån period. Jag tycker att han gjorde rätt, säger 2–2-målskytten Simon Bertilsson.

– Han sa att vi skulle gå till oss själva och börja om. Vi förstod vad han sa, det var bara att gå ut på isen och göra det vi hade pratat om.

Målvakten Jacob Markström:

– Spelar vi dåligt måste vi få höra det. Men det ska inte krävas att han ska gå in och skälla för att vi ska prestera.

Mer läsning

Annons