Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dackell bad Greiss om ursäkt

Sju insläppta mål och ett dassigt försvarsspel fick Andreas Dackell att be om ursäkt till Brynäs nya målvakt Thomas Greiss.

På bussen hem från Södertälje i tisdagskväll tog lagkapten Dackell ett snack med tysken.

– Nja, jag sa bara att det inte var hans fel, säger Dackell som liksom hela laget har chans till en snabb revansch hemma mot AIK i kväll.

Annons

Greiss var den första att medge att han var rostig efter att inte ha spelat match på länge. Några av målen såg också lite väl enkla ut.

– Men vi lämnade ju helt ut honom och det är inte okej. Han fick ingen hjälp alls av någon av oss och det var bara det jag ville säga till honom. Thomas är ett fullblodsproffs och det är ingen fara att han inte klara av det här, säger ”Dacke”.

Nu har Brynäs studsat tillbaka tidigare den här säsongen efter att släppt in mycket mål i matchen före. Så var det mot Skellefteå (3–6) och Luleå (4–7) som följdes av vinster i matchen efter och en tätare defensiv.

– Det är definitivt såna svackor vi vill undvika. Det har varit alldeles för ojämnt hittills och även om det tabellmässigt kanske inte finns anledning till panik än så är det någonting vi måste ta som oroväckande och försöka fixa till.

Men någon djupare analys har inte Dackell.

– Nä, det är jäkligt svårt att förklara vad som händer när det blir som i tisdags. Vi vet hur vi ska spela och när vi gör det så blir det riktigt bra. Men helt klart måste vi upp till en jämnare nivå.

Första chansen att studsa tillbaka är redan i kväll mot AIK i Läkerol Arena och sedan väntar en ny hemmamatch mot Luleå på lördag. Och i den egna arenan har det sett bättre ut med fyra raka segrar om man räknar med suddenvinsten mot Timrå.

Siffrorna visar också att Brynäs är ett betydligt tätare lag på hemmaisen med totalt 15 insläppta mål på sju matcher. Motsvarande siffror på lika många bortamatcher är 35. Titta bara på faktalåderna här intill och se vilken enorm skillnad det faktiskt är.

Förhoppningsvis känner hela laget och även Thomas Greiss den tryggheten som tydligen hemmaplan ger redan i kväll.

Brynäs vann borta mot AIK med 3–2 – hittills den enda bortasegern – sedan Calle Järnkrok gjort tredje målet i tom AIK-kasse innan det kom en sen reducering. Brynäs vann även träningsmatchen i höstas – då på hemmaplan med 4–2.

Mer läsning

Annons