Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dackell peppar i båset

Trots att säsongen är körd för egen del har Andreas Dackell en viktig roll i det Brynäs som kämpar mot Färjestad i SM-kvartsfinalerna.
I varje match står han i båset och gör sitt för att peppa sina lagkamrater.
– Men någon tränare bli jag nog aldrig, säger ”Dacke” med ett flin.

Annons

Säsongen tog abrupt slut i matchen mot Södertälje tre omgångar innan grundserien var slutspelad. En bruten handled omöjliggör förstås vidare spel. Tungt är bara förnamnet både för Andreas och för Brynäs som blev av med sin lagkapten och viktigaste spelare. Han var dessutom i kalasform med en riktigt bra säsong bakom sig.

– Lite skillnad mot för i fjol då jag aldrig kände mig riktigt hel på nästan hela säsongen. Då gjorde jag ett dåligt slutspel mot Djurgården men var det inte ett knä som gjorde ont så var det en en konstig yrsel som påverkade insatsen. Därför känns det extra jäkligt att inte få vara med på isen när det roliga börjar på allvar och jag har fått varit fri från skavanker hela året.

Men med i laget är han ändå. I alla matcher har han stått bakom grabbarna i båset för att peppa, uppmuntra och komma med gåda råd. När Dackell pratar så lyssnar garanterat de yngre gardet i Brynäs.

– Förhoppningsvis gör jag någon nytta. Jag försöker vara positiv och det är skönt att vara en del av laget trots att jag är skadad. Om man bara inte blev så nervös. Det är värre att stå i båset och titta än att spela själv.

När Brynäs vann i sudden i lördags i den tredje SM-kvarten i Karlstad var det Dackell som åkte med Calle Järnkrok till sjukhuset och tillsammans med sportchefen Micke Sundlöv fixade en hyrbil hem med den skadade stjärnan.

– Det finns mycket att ta itu med när man inte spelar. Men tränare tror jag inte att jag blir. Inte än i alla fall, säger Dackell.

Han opererade sin handled för en dryg vecka sedan och det är några veckor till innan gipset åker av. Hur han gör med den fortsatta karriären på isen har han inte bestämt än.

– Nä, det har varit så mycket med det här nu. Jag ska tänka till under några veckor och så får vi se hur det blir.

Mer läsning

Annons