Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagen då ”Pucken” delade ut tidningar

Bengt ”Pucken” Persson lovade innan Brynäs match mot Linköping att han skulle stå på torget och dela ut tidningar gratis om Brynäs vann. Eftersom de gjorde det så stod han vid sitt ord och strax innan 12 i går intog han torget.

Annons

Efter superlördagen stod det klart att en av krönikörerna fick dela ut tidningar. Gefle fick bara 1–1 och Stisse Åberg fick därmed inte chansen att dela ut några tidningar, det fick däremot ”Pucken” Persson som mer än gärna ställde sig på torget och det dröjde inte länge innan folket strömmade till och samtliga 200 tidningar, 100 ex av Gefle Dagblad och 100 ex av Arbetarbladet, tog slut.

– När jag kom till torget strax innan tolv så var det nästan tomt, men runt ett så kom folk och vädret blev bättre. Mycket intressant hockeyfolk frågade många intressanta frågor, sa ”Pucken”.

Den vanligaste frågan till Bengt Persson var: ”Tror du Brynäs kommer att fortsätta vara lika bra?”.

– Jag tror att de kommer tappa lite grann och ramla ner några placeringar, men de kommer att bli bättre än vad alla räknat med och det sa jag till de som frågade.

Folket som passade på att stanna och fråga våran hockeykrönikör frågor om Brynäs var många och alla var positiva.

– Man trodde ju att det skulle vara någon som ville skälla, men det var det inte. Det enda negativa var väl vädret, sa ”Pucken” som hade en enligt honom själv trevlig dag under de två timmar han stod på torget.

En sak, förutom vädret, var han dock missnöjd med.

– Ja, jag fick ju inte dansa. Det var ingen som bjöd upp. Men nästa gång får jag hoppas att nån gör det.

När blir nästa gång då?

 

– När Brynäs går till slutspel så lovar jag att dela ut tidningar igen.

Så alla som missade gårdagens utdelning får alltså en chans till. För visst tar sig väl Brynäs till slutspel nu? Och ni kan lita på att ”Pucken” står vid sitt ord även då. Någon som är sugen på en svängom? Det är i alla fall ”Pucken” som enligt rykten dammat av de gamla dansskorna.

Mer läsning

Annons