Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för slutspel i ungdomshockeyn

I helgen inleds slutspelet med åttondelsfinaler i ungdomshockeyn i Gästrikland.
I serierna U16 ner till U12 kämpas det om DM-medaljer med finaler på hockeyns dag 21-22 mars. När det gäller U11 har man tagit bort slutspelet till den här säsongen.

Annons

Lars Öberg på Gästriklands Ishockeyförbund förklarar varför:

– Dels hade vi ett möte där klubbarna själva önskade detta då det var många lag så där spelar man serie ända fram till semifinalhelgen. Sedan har vi också anpassat oss till Svenska Ishockeyförbundets rekommendationer där man inte tävlar förrän i U12. Det innebär att vi nu har tut-byten och tabell-lös serie i U10 och flygande byten och tabellöst i U11. Sedan kommer tacklingar och tävlandet in i U12 och det känns väldigt bra så här första året.-

I den äldsta serien, U16, är det bara sex lag och där går man direkt till kvartsfinaler. Här går seriesegraren Hudiksvall och tvåan Brynäs direkt till semifinal medan övriga spelar kvartsfinal den 7 mars.

Inte heller i U15 blir det åttondelsfinaler då det är åtta lag till slutspel. Kvartsfinalerna spelas den 8 mars med undantag för seriesegrarna Brynäs som spelar sin kvartsfinal mot IK Huge den 10 mars.

I U14-serien är det 10 lag som kämpar om DM-medaljerna. Här går de sex första direkt till kvartsfinal medan sjuan möter tian och åttan möter nian i åttondel. Strömsbro vann serien före Skutskär och Brynäs.

För U13 väntar ett mycket spännande slutspel där Strömsbro har pressen på sig som det lag som ryckt i tabellen. I en annars mycket jämn tabell finns i alla fall en handfull lag som kan blanda sig i striden. Strömsbro och bästa hälsingelag, Hudiksvall, går direkt till kvartsfinal och resten spelar åttondelsfinaler.

Den yngsta serien som spelar slutspel om DM är U12. Här finns 12 lag i serien där 11 lag går till slutspel. Strömsbro har två lag och får bara ha ett med i slutspelet. Här vann Brynäs IF serien före Strömsbro och Valbo. Åttondelsfinaler väntar för lag 6-11 medan de fem första går direkt till kvarten.

Mer läsning

Annons