Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Danielsson: ”Jag är inställd på att sluta”

Björn Danielsson börjar se slutet på hockeykarriären.
Nu tvingas han troligtvis till en ny höftoperation.
– Jag är inställd på att sluta, säger den förre Brynäsforwarden.

Annons

Danielsson har ett minst sagt jobbigt år bakom sig. Större delen av förra säsongen slogs i spillror på grund av en efterhängsen höftskada, som han redan tidigare opererat två gånger.

Det är skadan som nu kan tvinga honom att sluta med ishockeyn.

– Det känns surt. Jag har inte gett upp, men samtidigt är jag inställd på att jag kan bli tvungen att lägga skridskorna på hyllan. Fast jag försöker att inte tänka på det. Då blir jag bara förbannad, säger Danielsson, som tränade på is med Valbo i tisdags.

– Då kändes det skapligt. Men efter träningen började det hugga i höften och jag åkte ner till Leif Svärd i Göteborg. Han som opererat mig tidigare.

– Jag fick ta en spruta och avvakta ett tag. Jag ska köra två ispass med Valbo igen. Om inte smärtan ger med sig så måste jag operera mig för tredje gången. Troligtvis blir det så.

Danielsson har spelat åtta säsonger i Brynäs där kontraktet gick ut efter förra säsongen. Han har i flera år dragits med skador. Det är ljumskar och höft som varit källan till hans smärtor och i december opererade han sin höft. Men resultatet blev inte som Danielsson hade hoppats och därför fick han genomgå ytterligare ett ingrepp i slutet av februari – med större framgång den gången.

– Ambitionen är att kunna fortsätta med hockeyn. Men det ser mörkt ut. Troligtvis lägger jag av eftersom det kan bli en lång rehabiliteringsprocess om jag opererar mig.

– Det vet jag inte. Vi får se vad som händer, helt enkelt.

– Man ska aldrig utesluta någonting, men i dagsläget ser det inte särskilt aktuellt ut.

Mer läsning

Annons