Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Delad pott i division 2-derbyt

Calle Åkerlund blev poängräddare för Team Gävle i Nynäshallen i går.
– Jag hoppas det vänder för oss nu, sa Åkerlund efter 3–3 i derbyt mot Sätra/Oppala i division 2 västra A.

Annons

Med tre raka förluster i bagaget var Team Gävle nederlagstippat inför mötet med Sätra/Oppala, som inlett seriespelet betydligt vassare.

Men hemmalaget stod upp matchen igenom och kunde till slut knipa en poäng.

– Det var en tät och jämn match, så 3–3 känns fullt rättvist, sa 20-årige Calle Åkerlund efteråt.

Känslan under matchens gång var att Sätra/Oppala skulle lägga i sexans växel och dra ifrån målmässigt. Men det där rycket kom aldrig.

– Vi fick två snabba mål i den andra perioden, vilket gav oss lite extra energi. Tyvärr kvitterade de till 2–2 alldeles för snabbt efter vårt ledningsmål, konstaterade Åkerlund.

Han satte själv matchens sista mål efter 10.37 i den sista perioden.

– Kristoffer Sjölén vände upp och slängde in pucken mot mål. Jag lyckades styra in den. Vi hade sedan flera lägen att avgöra, sa Åkerlund.

I slutändan var det ändå Sätra/Oppala som var närmast två poäng. Peter Mickelsson blev utvisad för boarding med en minut och elva sekunder kvar att spela. Det hade kunnat straffa sig, men Team Gävle stod emot.

– Då var det ett kritiskt läge. Det känns skönt att vi redde ut det och att vi fick en poäng. Det var tätt i mittzon och lite hafsig hockey. Det kändes att det var derby. Vi slog ur underläge och de blev nog lite överraskade av vårt spel, sa Åkerlund.

Team Gävle hängde kvar i division 2 med nöd och näppe förra säsongen. Målsättningen i år är att nå en mittenplacering.

– Jämfört med tidigare matcher var det här en klar uppryckning. Det känns som att vi är på gång, det vänder nog nu. Vi har ett bra lag, det visade inte minst på försäsongen då vi bland annat vann en cup i Fagersta. Om vi tror på oss själva kommer det att lossna, sa Åkerlund innan han gick mot omklädningsrummet för att ta en dusch.

Den värmde säkert gott för poängräddaren.

Mer läsning

Annons