Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den omstarten blev inte vad Brynäs hoppats på

Brynäsdamernas premiär efter det långa juluppehållet slutade olyckligt när man i gårdagens hemmamatch förlorade med hela 6–1 mot gästande AIK.
– Det är tufft, vi spelade inte alls som vi skulle, säger Brynäs tränare Lars Landström.

Annons

Någon repris från förra hemmamatchen mot AIK då man vann med 2–1 blev det inte, men matchen började dock bra för Brynäs. Efter enbart 51 sekunder tog hemmalaget ledningen med 1–0 genom Angelica Östlund, som i går spelade sin första match med Brynäs efter bronssuccén i JVM.

– Det är skönt att vara tillbaka, säger Angelica, man trivs bättre med sin egen klubb.

Det dröjde dock inte länge innan kvitteringen kom, knappt två minuter senare lyckades bortalaget peta in pucken och det var kvitterat.

Resten av periden dominerades av gästerna som i slutsekunderna gjorde ännu ett mål och ställningen 1–2 stod sig perioden ut.

Andra perioden började lika fartfyllt som den förra, båda lagen hade taggat till rejält och kämpade för fullt. Dock slarvade Brynäs en aning och det räckte för AIK som gjorde både 3–1 och 4–1 inom loppet av fem minuter. Brynäs hade många chanser men inga som gav utdelning.

I den tredje perioden hade Brynäs tappat sitt stundtals fina spel från dom föregående 20 minuterna och det var återigen AIK som styrde matchen. När gästerna sedan gjorde 5–1 och 6–1 efter två snabba kontringar var matchen så gott som avgjord. Brynäs slutade kämpa och AIK kunde spela säkert dom kvarstående minuterna. Matchen slutade 6–1 till bortalaget.

– Vi bjöd på alldeles för mycket den här matchen och kämpade inte tillräckligt. Nu är det intensivträningar och hårt arbete som gäller fram till nästa match, säger Landström.

Mer läsning

Annons