Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det är något sjukt med Brynäs just nu

(Uppdaterad 4 jan) Först däckades Lasse Jonsson av magsjuka. Nu har också Magnus Kahnberg, Jonas Nordquist och assisterande tränaren Tommy Jonsson insjuknat. Den fruktade vinterkräksjukan kan ha slagit till mot Brynäs och troligen spelar varken Nordquist eller Kahnberg i kvällens bortamatch mot Linköping.

Annons

Brynäs forwardsduo insjuknade ganska snabbt efter matchen mot Luleå och hade såna symptom att de varken kunde eller fick träna i går.

– Om dom har drabbats av samma grej som jag råkade ut för så tar det några dagar att repa sig. Om det var vinterkräksjukan eller något annat vet jag inte men det var i alla fall en aggressiv sort av magsjuka, säger Lasse Jonsson.

Han blev sjuk under mellandagarna och missade tre matcher efter omstarten. Att spela ishockey var inget att tänka på.

– Nä, jag var verkligen rasslig ett tag och kände mig helt utslagen några dagar. Det verkar vara någonting som går och vi får hoppas att det inte drabbar några flera i laget. Vi träffas ju dagligen och det är svårt att gardera sig fullt ut mot såna här saker, säger Jonsson.

Han spelade senast mot Luleå och hade drygt 13 minuters istid. Lite för att vara honom.

– Det var riktigt skönt att vara tillbaka igen men visst kändes det att jag hade varit sjuk. Jag spelade inte i sista perioden när jag fick krampkänningar vilket kommer av vätskebristen som blir efter den långa magsjukan. Men mot Linköping hoppas jag vara tillbaka och kunna köra för fullt hela matchen.

Att det dessutom drabbar laget när fyra spelare redan är borta på grund av junior-VM gör det hela extra jobbigt. Om Kahnberg och Nordquist inte kan spela kommer fem forwards att saknas när pucken släpps i Cloetta center i kväll. Det är riktigt tufft och om inte någon lånas in från J20-laget så kommer Brynäs inte att få ihop fyra kedjor.

– Vi har ju ”Ludde” Rensfeldt som var extra forwards senast att tillgå och sedan får vi se hur vi formerar laget. Det går ju att spela med tre centrar och fyra ytterforwardspar men jag ska prata ihop mig med Niklas först, sa assisterande tränaren Janne Larsson som fick sköta gårdagsträningen helt på egen hand.

Förutom Tommy Jonsson som var hemma med sin magsjuka kurerade Niklas Czarnecki sin förkylning och hade telefonkontakt med Janne Larsson under eftermiddagen.

– Vi får verkligen hoppas att det räcker så här och att inga fler insjuknar, avslutar Larsson.

Även om Brynäs försöker skydda sig så gott det går där alla spelarna och folk runt omkring laget har fått order om att tvätta händerna noga så är det svårt att stoppa det hela från att sprida sig. Om det rör sig om vinterkräksjukan är det väldigt smittsamt.

– Det är svårt att säga om det är vinterkräksjukan som härjar. Händelseförloppet har inte riktigt följt den prognosen på de killar som blivit sjuka. Men det är illa nog som det är och vi är väldigt försiktiga och noga med hygienen. De som är sjuka får hålla sig ifrån resten av laget och ska ha varit friska i minst 48 timmar innan de kan komma tillbaka in i omklädningsrummet, säger Brynäs läkare Mats Liljedahl.

Mer läsning

Annons