Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det blir ingen C-hall vid Läkerol Arena

Brynäs har inte råd att bygga någon C-hall i anslutning till Läkerol Arena.
Därför begär Brynäs Arena AB begär omförhandling med Gävle Kommun gällande hyresavtalet för Läkerol Arena.
– Vi driver Brynäs-koncernen på affärsmässiga grunder och anser därför inte att vi kan gå in i en affär som vi redan från början ser kommer att bli en förlust för oss, säger Hans-Göran Karlsson i ett pressmeddelande.

Annons

I nuvarande hyresavtal mellan parterna står det att Brynäs Arena AB åtar sig att genomföra dels en omfattande om och tillbyggnad av Läkerol Arena, dels att uppföra ytterligare en ishall på området, C-hallen.

Men detta kommer inte att ske. Det finns nämligen inga pengar till bygget.

– Det enda ansvarsfulla vi kan göra just nu är att försöka bromsa i tid, säger Hans-Göran Karlsson, VD i Brynäs Arena AB.

Brynäs Arena AB bedömningen att det är mycket svårt att få en god driftsekonomi i en C-hall. Alla kalkyler visar att kostnaderna för att driva hallen kommer att bli mycket högre än de beräknade intäkterna på densamma, uppger Brynäs i ett pressmeddelande.

I hyresavtalet som skrevs för tre år sedan var ambitionen en annan.

– Tanken var att vinsten från Läkerol Arena skulle generera pengar till en C-hall, säger Hans-Göran. I dagsläget går inte Läkerol Arena med vinst och då är det tufft att bygga och driva ytterligare en hall som inte heller kommer att gå med vinst.

Därför vill nu Brynäs Arena AB omförhandla hyresavtalet med Gävle Kommun där man vill att frågan om uppförandet av en C-hall löses på annat sätt än enligt nu gällande avtal. Brynäs Arena AB skickade en begäran om omförhandling av hyresavtalet till Gävle kommun i slutet av förra veckan.

Annons