Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det kan man kalla genrep

Södertälje hade gjort flera stabila insatser mot elitserielag som Linköping, Modo, Timrå, AIK och Skellefteå den här försäsongen.

Men Brynäs krossade det allsvenska nybygget SSK med 7–0 i genrepet i Läkerol Arena i går.

– Dom fick en riktigt tung start men jag skulle också påstå att det var vi som gjorde dom dåliga, summerade centern Jonas Nordquist.

Annons

Han var tillsammans med Jakob Silfverberg poängbäst när Brynäs hade lekstuga. Tre målgivande passningar blev det för 29-åringen som tillsammans med Daniel Widing och Sebastian Lauritzen bildar en mycket intressant enhet.

– Jag trivs grymt bra med båda två. Det kändes dessutom riktigt bra för egen del i den här matchen med pigga ben. Men hela laget gjorde en jäkla bra match och vi körde verkligen på hela vägen fram. Det kan vara lätt att slappna av efter den drömstarten vi fick.

Drömstart kändes nästan som en underdrift. Eller vad sägs om följande inledning:

• 1–0 efter 17 sekunder när Calle Järnkrok rakade in en retur.

• 2–0 efter 32 sekunder när Sebastian Lauritzen styrde in en hård passning från Nordquist.

• 3–0 efter 2,24 när Jakob Silfverberg dundrade in ett slagskott i numerärt underläge.

För att göra förnedringen fullständig spädde sedan Johan Larsson på med fyran innan Nordquists andra assist kom på en intränad variant 16 sekunder före första paussignalen.

– Den gjorde vi två mål på förra säsongen också. Widing visste inte hur den gick till så vi sa att vi skulle testa och gav honom lite instruktioner. Jag tror att han fattade, skrattade Nordquist efteråt.

Vid nedsläppet i den vänstra cirkeln i Brynäs anfallszon tekade ”Nordan” inte som vanligt bakåt utan klev fram och fick med sig pucken. Widing stack direkt på mål och passningen satt på bladet och gav ett öppet mål fram till 5–0.

– Jo, den är ganska vass. Vi får ladda på den till serien också.

Men där kommer det att bli ett helt annat motstånd förstås än ett Södertälje som såg mer än lovligt blekt ut. Men visst är Brynäs redo för att starta elitserien mot Linköping på torsdag. Det var det självklara beskedet efter storsegern.

– Klart jag är nöjd. Vi spelade verkligen precis som vi hade kommit överens om och hade fokus hela vägen trots att siffrorna rann iväg och blev stora, sa tränaren Tommy Jonsson.

I övrigt från genrepet kan vi konstatera att...

...Brynäs presenterade sju olika målskyttar och spred ut det över nästan samtliga formationer.

...tre av målen kom i power play där man van närkamperna framför motståndarmålet och Johan Larsson, Jonathan Granström och Mats Lavander gjorde sina mål på precis det sättet.

...Niklas Svedberg höll nollan och bäddade för sig själv att få stå premiären även om han bara behövde mota tio skott på hela matchen.

...Andreas Dackell saknades men kommer att spela i premiären. Det var bara en säkerhetsåtgärd att vila lagkaptenen.

...nya backen Ryan Gunderson gjorde sina första två poäng i Brynäströjan under försäsongen när han passade fram till två av målen och var riktigt bra i spelet också.

Mer läsning

Annons