Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Direktrapporten Modo-Brynäs: Brynäs vann med 2–1

Brynäs spelar sin tredje och sista match i SCA-cupen mot Modo med nedsläpp kl 13.30. Slutsignalen har gått och Brynäs avslutade med en seger. Peter Nolander och Anders Lindbäck blev stora hjältar. Nolander gjorde Brynäs första mål och spelade fram till det andra.

Annons

 

Tredje perioden:

 

Om Brynäs var överlägsna i den andra perioden så var det precis tvärtemot i den sista. Modo bombade hela 20 skott mot Anders Lindbäck i Brynäskassen i slutperioden, men Lindbäck höll tätt och räddade imponerande 33 av 34 skott under matchen. Brynäs sköt fem skott och gjorde faktiskt mål. Det var Janos Vas som höll sig framme på en passning från 1–1–skytten Peter Nolander.

Brynäs har gjort en helt okej cup med två segrar och en uddamålsförlust. Målvakterna Lindbäck och Jacob Markström har gjort det väldigt bra och de som varit oroliga för det unga målvaktsparet behöver nog inte oroa sig längre. Endast tre insläppta mål på lika många matcher är väldigt bra. Orolig kan man däremot bli över anfallsspelet.

Fem mål på tre matcher blev det och det är väl godkänt men det skulle ha blivit mycket mer med tanke på spelet som Brynäs har visat upp under SCA–cupen. Man kan ju inte lita på att defensiven sköter offensiven också.

Visserligen gjorde Brynäs ett mål på fem skott i den sista perioden, men det finns ändå en väldigt stor ineffektivitet och man behöver få en riktig målskytt. Daniel Widing, som gjort mål mot Finland, kommer bli ett välkommet tillskott när han kommer hem från landslagsspelet.

 

1–2 (1.06) Janos Vas (Peter Nolander)

Utvisningar, Modo: ingen, totalt: 5x2. Brynäs 2x2, totalt: 6x2.

Skott: 20–5, totalt: 34–25.

 

 

Andra perioden:

 

Brynäs har tagit över matchen helt och hållet, men det finns ingen målskytt. Laget är oerhört ineffektivt och trots att det nu är kvitterat till 1–1 så borde Brynäs leda den här matchen. Man fick bland annat spela nästan en minut i spel fem-mot-tre och hade då två puckar som dansade på mållinjen.

Trots massvis med spel i powerplay så skulle kvitteringen komma i spel i numerärt underläge. I den 14:e minuten skickade Micke Lind in pucken framför mål från sin position vid sargen mitt i offensiv zon. Fram smög backen Peter Nolander som styrde upp pucken i nättaket. Ett riktigt snyggt mål.

Brynäs har alltså haft flera klara målchanser och vann skotten med 14–7. Det positiva är för tillfället försvarsspelet. Det ser väldigt lugnt och säkert ut och Anders Lindbäck har varit stabil i målet.

 

1–1 (14.16) Peter Nolander (Micke Lind, Andreas Dackell).

Utvisningar, Modo: 4x2. Brynäs: 2x2.

Skott: 7–14.

 

 

Första perioden:

 

Brynäs har spelat ganska jämnt med Modo under den första halvleken, men ligger ändå under med 0–1 efter att återigen ha åkt på ett tidigt baklängesmål. Den här gången tog det bara fjorton sekunder innan Thomas Enström krånglat in pucken bakom Anders Lindbäck som fått förtroendet mellan stolparna idag och hittills gjort det bra.

Det har varit slarvigt spel från båda lagen och det kan bero på att det är två lag med mycket unga spelare. Sex stycken spelare födda 1990 finns bland annat med. Brynäs spelar långt ifrån spelet som man spelade i går, men Modo är inte mycket bättre och det ser ut att bli en jämn match.

 

1–0 (0.14) Thomas Enström (Mattias Timander).

Utvisningar, Modo: 1x2. Brynäs 2x2.

Skott 7–6.

 

Mer läsning

Annons