Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Disciplinnämndens motiveringar

Disciplinnämndens utlåtande för de tre inblandade:

Annons


”Av domarrapporten framgår till en början att Michael Sundlöv befunnit sig på en plats där han inte hade behörighet att befinna sig under match och på vilken Andreas Jämtin ska vara helt fredad från muntliga och fysiska angrepp. Av rapporten framgår vidare att Michael Sundlöv har angripit Andreas Jämtin genom att knuffa denne med armbågen och att han därefter varit aktiv i ett bråk där slag utdelades från båda parter. Detta agerande är helt oacceptabelt och är att anse som särskilt allvarligt mot bakgrund av att Michael Sundlöv i sin egenskap av sportchef i Brynäs innehar en förtroendeställning inom klubben och svensk ishockey. Förseelsen ska föranleda bestraffning och en lämplig påföljd är, i förevarande fall där en avstängning skulle få mycket begränsad betydelse, ett mycket kraftigt bötesbelopp. Michael Sundlöv ska därför åläggas att betala böter om 25 000 kr.”


”Av domarrapporten framgår att Andreas Jämtin har angripits på en plats där han är helt oförberedd på angrepp och där han ska vara fullkomligt fredad från kontakt från funktionärer i motståndarlaget. Enligt nämndens uppfattning har Andreas Jämtin visserligen gjort sig skyldig till ett aktivt deltagande i ett slagsmål med Michael Sundlöv. Detta agerande måste dock ses mot bakgrund av det förhållande att Andreas Jämtin befunnit sig i en trängd situation där han utsatts för ett oväntat angrepp. Disciplinnämnden finner därför att en tillräcklig bestraffning för Andreas Jämtins förseelse är avstängning en match.” (Den avstängningen avtjänade han i matchen mot Timrå, det vill säga innan domen kom).


”Av domarrapporten framgår till en början att Mattias Pettersson befunnit sig på en plats där han inte hade behörighet att befinna sig i det aktuella skedet och på vilken Andreas Jämtin ska vara helt fredad från fysiska angrepp. Av rapporten framgår vidare att Mattias Pettersson har ingripit i det bråk som pågick mellan Michael Sundlöv och Andreas Jämtin och utdelat ett kraftigt knytnävsslag i ansiktet på Andreas Jämtin. Nämnden finner detta agerande mycket klandervärt och anser inte att Mattias Petterssons invändning att han agerade i nödvärn för att skydda Michael Sundlöv ändrar denna bedömning. Förseelsen ska föranleda bestraffning och en lämplig påföljd är, i förevarande fall där en avstängning skulle få mycket begränsad betydelse, ett kraftigt bötesbelopp. Mattias Pettersson ska därför åläggas att betala böter om 20 000 kr.”

Mer läsning

Annons