Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

7–1 i baken för Tierp Hockey

Tierps bortamöte med Haninge i hockeyettan blev ingen höjdare för gästerna. Först uppträdde man minst sagt sömnigt i matchupptakten och sedan drog Tierps Johan Tilefors på sig matchstraff efter en kollision med hemmamålvakten Johan Johansson.
Johansson skadade sig och fick föras till sjukhus med ambulans.

Annons

- Jag såg hela händelsen på nära håll och Johan kom med hög fart och körde förbi en av hemmabackarna. I samma veva så kommer hemmamålvaken ut och hinner över mitten på försvarszonen. Johan försöker då runda målvakten. Men han sträcker sig och försöker komma åt pucken.

- Då inträffar kollisionen och målvakten får en huvudskada. Jag vet inte hur illa, men här anser jag att målvakten själv har minst lika stort ansvar till det inträffade som Johan Tilefors, sa Tierps chefstränare Hasse Bauman direkt efter matchen, som också fick brytas under ett antal minuter i samband med händelsen.

Åter till själva matchen så blottades åter det unga Tierpslagets orutin. Redan efter dryga sju minuters spel låg man under med 3-0.

- Ja, tyvärr såg det här ut som vi var tillbaka på ruta ett igen. Vi har gjort tre bra matcher, men det här var ju inte alls bra. Den svaga starten blev också matchavgörande, menade Bauman.

Andra perioden med den olyckliga kollisionen blev mållös och sedan tappade Tierp linjerna i slutperioden och drog på sig flera onödiga utvisningar.

Två fem minuters utvisningar och därtill ytterligare ett matchstraff gjorde, att Tierp drog på sig hela 93 utvisningsminuter mot hemmalagets sex minuter.

- Nej, det är alldeles för mycket, nu får vi ta nya tag i hemmamötet med Väsby på söndag, lovade Hasse Bauman.

Sören Åkerman

Mer läsning

Annons