Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu en förlust för Tierp

Tierp satte sex mål men fick ändå stryk hemma i Vegahallen. Åker/Strängnäs kunde tillslut vinna matchen med 9-6. – Vi släpper återigen in för enkla mål direkt i matchupptakten, säger Tierps tränare Hasse Bauman.

Annons

Tierps tränare Hasse Bauman var inte på bästa humör efter hemmamötet mot Åker/Strängnäs. Hemmalaget öppnade ännu en gång mycket svagt och innan tre minuter var spelade lyste 0-2 på resultattavlan. Innan kvarten var avverkad stod det 0-4.

– Det är märkligt att det ska behöva bli fyra baklängesmål innan grabbarna fattar att man måste börja jobba. Det här är en mental grej som vi jobbar på och måste komma över, säger Hasse Bauman.

Efter 0-4 i underläge så kom ändå Tierp igen och kunde sätta två mål innan periodvilan.

– Hade vi inte bjudit på målen i upptakten, så kunde vi ha vunnit den här matchen, säger Hasse Bauman.

Inför sista perioden var ställningen 3-6. Men hemmalaget bjöd på en stark uppryckning och kunde kvittera 6-6 med fyra minuter kvar att spela av. Men Åker/Strängnäs kunde göra ytterligare tre mål innan matchen var avgjord.

– Vi spelade vi riktigt bra i sista perioden, men så åkte vi på en utvisning och det kändes naturligtvis riktigt jobbigt efter en så rejäl uppryckning. Luften gick ur mina grabbar och dem kunde sätta ytterligare tre mål, säger Hasse Bauman.

Trots den tunga starten kämpade Tierp på och gjorde ändå en bra insats. Hemmalaget lyckades producerade sex mål vilket man inte kunnat se tidigare i seriespelet. Fredrik Burell var Tierps klart bästa spelare och gjorde själv tre mål och en assist.

– Bitvis gör vi en bra insats och om vi bara kan få bukt med den mentala biten så ska vi kunna komma igen och plocka poäng, säger Hasse Bauman.

Mer läsning

Annons