Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hockeykval: Valbo tappade ledningen – men tog viktiga poäng efter straffseger

/
  • Nicklas Strid blev en av hjältarna när Valbo segrade efter straffläggning.

Valbo HC fortsätter att ta viktiga poäng i kvalet till ettan.
Mot IFK Munkfors på fredagskvällen såg man ut att gå emot en härlig och viktig trepoängare. Ledning med 4–3. Men hemmalaget tog ut målvakten och 50 sekunder kvar kom kvitteringen.
Valbo fixade segern genom en riktig bra straffläggning. Nicklas Strid och Felix Eriksson straffhjältar och seger med 5–4 (1–2, 2–1, 1–1, 0–0, 1–0).

Annons

Valbo tog andra raka segern i kvalspelet. Det kan naturligtvis vara lite surt att tappa trepoängaren i slutminuten, men det var inga sura miner hos gästerna efter straffsegern.

– Vi är väldigt nöjda med två poäng. Att åka hit och komma i underläge med två mål, vända till ledning och avgöra på straffar är kanonbra och vi är fullt nöjda, säger tränaren David Åkerblom.

Valbo hamnade som sagt i underläge med 0–2.

– Vi tog det riktigt bra, hade gott tålamod och greps aldrig av panik, vi visade stark karaktär, säger Åkerblom.

Robin Löfman reducerade innan första perioden var slut och Nicklas Strid kvitterade i inledningen av andra och samme man gav Valbo ledningen med 3–2.

Matchen gick mycket fram och tillbaka. Valbo hade det mesta av spelet och hemmalaget låg på kontringar.

– De kom ut i högt tempo. När vi fick grepp på deras fart hade vi bra koll på deras spel. Sett till helheten var vi det bättre laget och var förtjänt av två poäng, säger Åkerblom.

Munkfors kvitterade till 3-3 i slutet av andra, i början av tredje gjorde Jonas Vasiljeff 4–3 som alltså stod sig till periodens sista minut.

Nicklas Strid och Felix Eriksson satte sina två straffar för Valbo. Munkfors missade sina båda.

Serien är ett rejält getingbo. Surahammar toppar med sex poäng, men därefter följer hela fem lag på fem poäng, däribland Valbo som dock har den sämsta målskillnaden.

Det lutar att det blir en tuff serie med mycket dramatik som kanske inte avgörs förrän i de allra sista omgångarna.

Mer läsning

Annons