Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen ljusning för orutinerat Tierp

Tierp Hockey åkte på den sjätte raka förlusten i hockeyettan. I Åkers Ishall vann hemmalaget Åker/Strängnäs med hela 8-1.
– Jag blir riktigt förbannad när vi släpper till så billiga mål. Vi fick stryk med 3-0 redan i första perioden och sett till spelfördelningen så kunde vi ha haft ledning med samma siffror, säger en besvíken Hasse Bauman chefstränare för Tierp Hockey.

Annons

Skotten vann hemmalaget i första perioden med 19-10. Men riktigt dåligt blev det med tierpsögon. i mittenperioden. Här var hemmadominansen total och skotten blev 13-1(!).

– Det var samma bild här vi släpper till alldeles för enkla mål och vi förlorar perioden med 3-0.Det är hela tiden mycket, mycket enkla bjudningar, säger Bauman.

Allt tyder väl på att Tierp Hockey nu har en hockeytrupp som saknar mycket av rutin. Truppen är också rekordung och har mycket att lära i hockey-ettan.

Nu har Bauman inte ännu fått sina tre USA lirare spelklara. Migrationsverket har inte haft tid att fixa arbetstillstånd och visum för trion Nathaniel Obrien, Fred Hein och Wagne Ravdjee.

I slutperioden gjorde nu ändå tierpsgrabbarna en strong arbetsprestation.

Dryga sex minuter in i tredje perioden satte Daniel Jalmerud 6-1 målet och trots att laget åkte på en hel rad utvisningar, bland annat två "dubbelutvisningar" och fick klara sig med tre lirare inne på rinken i dryga fem minuter, så behöll man ledningen.

Hemmalagets sjunde mål kom inte förrän vid 17,21.

– Tyvärr fick också Fredrik Borell matchstraff och blir borta nästa match. En mycket stor förlust för laget, påpekade Bauman.

Mer läsning

Annons