Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart i dag: Valbo får en plats i division 1-hockeyn

/

Grattis Valbo HC, klubben är en av 48 som får spela division 1-hockey kommande säsong.
– Kul för hela hockeydistriktet, och inte minst för killarna som gjorde ett bra kval, säger Valbos sportchef Henrik Glaas.

Annons

När Svenska ishockeyförbundet presenterade listan på de 48 klubbar som får spela i ettan kommande säsong fanns Valbo inpetat mellan Tyringe och Varberg. Laget slutade bara trea i sin kvalserie men erbjuds platsen då vakanser uppstått.

– Jag vill inte föregripa styrelsemötet på onsdagskvällen, det är där beslutet fattas om vi ska tacka ja eller inte, men det är klart att jag kommer rekommendera det ur min synvinkel, säger Henrik Glaas.

Det är väsentligt dyrare att spela i ettan jämfört med division 2, och även beroende på om man hamnar i östra eller västra serien.

– Det kan skilja 200-250 000 kronor bara i busskostnader, och vi kommer inte sätta föreningen ur spel eller belasta ungdomarna med de kostnaderna, säger Glaas.

Det är en gardering, för i grunden vill Valbo HC självklart spela division 1-hockey.

Har ni laget för division 1?

– Vi har ett gäng äldre spelare som nog lägger av, de vill lägga inte lägga ner den tiden riktigt, så det kommer säkert bytas ut en hel del spelare. Men vi har i stort sett klart med en ny tränare, och kommer göra en hårdsatsning träningsmässigt. Jag vill inte gå ut med namnet riktigt ännu, men han vill ha unga hungriga killar som vill träna. I tvåan har vi ju knappt haft sommarfys, det kommer vi ha nu.

Senast Valbo spelade i division 1 var säsongen 2012/13.

Mer läsning

Annons